Merhaba arkadaşlar elimde bir film sitesi vardı açtım fakat uğraşmadım ekli olan film adetide toplasan 100 günlük hit de 10-20 gibi Filmlerinde hiç biri çalışmıyor sadece fragmanlar var.

Fakat gelelim film sitesinde telif vs. yazıları footerda iletişim bilgileri hepsi bulunmakta. Demolar arasındada ipman4 diye başlık açılmış fakat fragman dahi ipman fragmanı olmayan bir içerik vardı.

Sonrasında bunun ile ilgili sanırım bir mail gelmiş ve içeriği siteden kaldırdık.Lakin bulunan içerikte dahi sallama bi film fragmanı vardı. Sonrasında içerik kaldığı halde vatandaşlar gitmiş bana dava açmış ve açılan davada ilk aldıkları film başlığı görseli ve diğer etiketlerin linkleri var. Şöyleki zaten etiketlerdede film bulunamadı diye uyarıyor ama siteyi yaptığımızda link kaybı olmasın diye silinen içerik yerine boş bir sayfa oluşturuluyorduki google sayfa olarak görsün ( buda youtube api sitesi yaparken kullandığımız bi taktikti.)

Sonrasında ben bunların sadece etiket olduğunu zaten sayfa bulunamadı diye gösterdğini anlattım savcıya ifade verdim. Sitenin bana ait olmadığını bir kişiye yaptığımı ve freelance çalıştığımı kişinin benle skype üzerinden iletişime geçip o zamanlar sanal para ile ödeme yaptığını , her tasarımcının oluşturduğu siteye demo içerik olarak geçici bir içerik girdiğini anlattım.

Geçen hafta uzlaştırmacı aradı , dediki karşı taraf uzlaşmak istiyor istedikleri rakam 9000 tl , Bende dedim ki benim böyle bir parayı ödemeye gücüm yok zaten savcı beye ifademde belirttiğim gibi site de hergangi bir film dosyası yüklü değil bu bile insanlara izlemesine aracılık edeck kanunda geçerli olan başka bir siteden ekli dosyayı kendi sitemdede paylaşmıyorum, sitede gelir elde ettiğime dahil reklam veya vb bir şeyde yok diyerek anlattım.

Sonrasında 2. telefon geldi ve 9000 tl yi taksite bölecekleri ve sonrasında da fiyat düşerek devam ediyor.

Şimdi demek istediğim 1 yıldır çektiğim çileden dolayı zaten avukat çıkacam ( hala devam ediyor ki ne demek istediğimi eski arkadaşlar bilir) araştırdığıma görede çoğu avukat sitesinde abartılan gibi 50-100 bin tl cezaların söz konusu olabilmesi için sitenin yüksek hitli dosyaları kendi barındırması falan bir çok şart varmış (megatr yi bilenler bilir) bunlar olmadıktan sonra 5 yıla kadar hapis ihtimali diyor buda aynı konudan yada suc kaydı aynı madden olan bi sucunuz yoksa hkb olur. Diğer türlü en kötü ihtimal 1 ay yatıp denetime çıkarsınız ha buda sicilinizi etkiler oda ayrı bi konu.

Yalnız ben mahkemelik olursam benden bu şekil kokrutarak para talep ettiklerini ve şuandan ihtibaren araştırarakta yapabileceğim her türlü savumayı yapacağım. Ben film sitesi açmamın etik olduğunu savunup gerçekten burda birşey yazmıyorum elbette karşı tarafta çok haklı fakat böyle bir işe girecek olsam zaten kendi adıma domain alıpta tr bir hosting ile bu işe girmem. ama bu tür brolar aynı kazada sizin adınıza para alacan diyen firmalar gibi oturup sadece bu işten az para kazanırım diye hevesle giren insanlardan 9000 -10000 bn tl ler koparmak için uğraştıkları için bu şekilde hırs ettm

Fikri görüşü yada tecrübeside olan varsa paylaşırsa sevinirim