Merhabalar. Üniversitem bittiği için evimi boşaltıyoruz.Ev sahibi tamir edilmesi gereken birşey var mı diye kontrole geldi depozitodan düşülsün diye. Herşey sapasağlamdı ancak bana evi boyatmam gerektiğini söyledi.Karşı çıktım tabii ki çünkü evin duvarları yeni boyanmış gibi temiz ve sorunsuzdu. Sonrasında evin nasıl verildiyse öyle teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Ben de evin baştaki pisliğinden inşaat artıklarından çimentolardan ve onları nasıl temizlediğimden bahsettim. Hatta klozette insan dışkısı vardı geldiğimde maalesef..Her neyse ona rağmen boyatma konusunda ısrarcı oldu, başkalarının boyasız ev tutmadığını söyledi ve ben de kesin bir dille reddettim. Sonrasında sorun çözülemeden evden gitti.Kontratta yeniden boyatmam gerektiğine dair bir ibare yok. Evde 2.5 sene kaldım. Hukuki açıdan ve sizin gözünüzden kim haklı?
Güncelleme:Ev sahibi boyacıyla beraber geldi, baktı, 800 TL fiyat biçti. Adamın kendi evi isterse her gün boyatsın ama ben yine para vereceğime dair herhangi bir taahhütte veya sözde bulunmadım.