Bu tarz projelerde yerli diye çıkarsan başarılı olamazsın. Global çapta çıkılması gerekiyor. Yani sadece Türk kullanıcıları hedefleyen bir sosyal medya projesinin başarılı olma şansı çok düşük. Twitter, instagram, snapchat ve diğerleri hiç biri tek bir ülke için yapılmadı. Biz sürekli yerli ve milli sosyal medya, yerli ve milli arama motoru diye çıkıyoruz ortaya.

Bir diğer konu ülkedeki özgürlükler meselesi.
Örneğin, Trump`a küfür ediliyor diye Twitter`ın ya da Facebook`un sahiplerinin başına birşey gelir mi ? Ya da herhangi bir ülkenin başındaki kişiye ana avrat küfür edilse bu platformlarda o ülkenin abd karşısında bir yaptırımı olabilir mi ? Örneğin Twitter Ceosu Trump aleyinde paylaşımları retweetliyor son zamanlarda çok fazla. Sahipleri Türkiye`de bulunsa bu tarz bir platform ve aynı şekilde şu an hükümet aleyhinde paylaşımlar yapsa Ceoları vs sizce başlarına neler gelir ? Muhtemelen 100 küsür suçtan içeri atılır ve yargılanırlar ardından ahaber vb tv kanallarında da bu platformun sahiplerinin arkasında abd, israil, fetö vb olduğu gibi yayınlar yapılır. Bakın ben anlatırken ruhum daraldı, böyle bir ortamda Global bir sosyal medya çıkması mümkün mü ?

Bunun gibi en az 10 sebep daha sayarım. Her projenin peşinde koşulur ama sosyal medya,arama motoru vb projelerin peşinde koşulamaz bu ülkede yaşıyorsanız.