Merhaba Arkadaşlar..
Uzun zamandır Chery Tiggo 3 araç bakıyorum ya da bakıyordum demek daha doğru çünkü artık vazgeçtim.. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım Chery Tiggo'nun tutar tek tarafı vardı o da fiyatı. 30-40 bin bandında alınabilecek mantıklı bir araçtı ama o kadar. Güvenlik bakımından bakarsan olaya 10-15 yaşında bir çok aracın Chery Tiggo'yu geçeceği şüphesiz. EuroNCAP lütfedip test bile etmemiş arabayı.. Sadece LatinNCAP test etmiş 2019 yılında oda bir yıldızı zar zor almış buyurun sonuç.
https://www.latinncap.com/en/result/...-3-+-2-airbags
Anlayacağınız denk yaşlarda bir çok diğer araçtan çok çok daha kötü sonuçları var güvenlik olarak. Ancak ben yine de bu araca uzunca bir zaman niyetlendim.. Çünkü fiyatına ve fiyat bandındaki rakiplerine göre güvenliği üst düzey olmasa bile konforu vardı. Donanım olarak rakiplerinden daha dolu bir araçtı. Yani şahin doğan ya da oldukça yaşlı bir toyota, opel, vw vs.. almaktansa Chery Tiggo almak bana daha mantıklı görünüyordu. Ta ki piyasalar zıvanadan çıkana kadar. 30-35 çok çok temizse 40'a satılan araçlar birden en kötüleri 40 temizliğine göre 70'e kadar çıkar oldu. Hatta bazı arkadaşlar 70'inde üstünü isteyebiliyor atık ne içtilerse bilemiyorum
Bu dönemde Chery sahiplerinin facebook gruplarına katılıp onları da gözlemleme şansım oldu. En basit tabirle kafalar şu şekilde işliyor doğan şahin parasına Chery Tiggo jeep. Ama asla hesaba katmadıkları bir şey var. Çoğu insan aşağılayarak baksa bile doğan şahinin bu ülkede her zaman pazarı vardı ve her zaman da olacak. Ülkenin hangi şehrine gidersen git o kuş serisi arabalar için her türlü parçayı bulabilirsin asla usta sıkıntısı çekmezsin.. Satacağın zaman uzun süreler beklemez satarsın vs. vs. Üstelik eminim doğan şahini de ncap testine soksan minimum Chery Tiggo'nun aldığı 1 yıldızı onlar da alır

Tabi bunları dile getirince gerçekler işlerine gelmedi arkadaşların ve banlandım
Sonuç olarak Chery Tiggo sevdası da benim için burada sona ermiş oldu. Ancak mevcut durumlar yine de bir araba almayı zorunlu hale getiriyor ama o iş öyle içinden çıkılmaz bir hale geldi ki inanılmaz. 50 bin lira benim için gerçekten çılgın bir para ama bu paraya alınabilecek araçlar da şaka gibi.. 50 bin tl para veriyorsun karşılığında tekerlekli teneke alıyorsun resmen ne konfor var ne güvenlik ne başka bir şey.. Ülkemiz şartlarında ciddi bir ÖTV indirimi olmadan piyasa da düşmeyeceğine göre ki o indirimin de gelmeyeceği kesin. Piyasa yükselmeye devam edecek. Üstene kredi oranları düştü diye arabalarına zam yapanlar ve diğer fırsatçıların da etkisi olunca hiçbir şey düzelmeyecek.. Tabi alacak araç bulunca kazıklanmadan dolandırılmadan alabilmekte sanat resmen artık.. Kimse ne kanundan ne kul hakkından korkuyor.
Allah Sonumuzu Hayretsin..