Burada ben dahil bir çok kişinin bulunma sebebinin eşitlik olduğunu düşünüyorum. Çocukluğumdan beri sanal alemdeyim ve zamanında üye değilkende r10u türkiyenin en büyük webmaster forumu olduğu için sık sık takip ederdim ve genellikle insanlar bu forumu neden kullanıyorlar ? Böyle forummu olur ? tarzında söylemlerim oluyordu..

Bu sebepten malum forumu tercih ediyordum, zamanında malum forumun hypelanmasınında r10un eski sorunlu düzeninden dolayı olduğunu düşünüyorum Malum forumda bir anımı anlatmak isterim;

Orada bulunma amacımdaki temel sebep insanlara yardımcı olmaktı, r10a nazaran kitlesinin %95i beginner modunda, çok fazla iş alan, yapan biri olmasamda escalous nickimle 30u aşkın ticaret yapmışımdır orada.

Paşa nickli adminle bir diyaloğum geçmişti:
Kendisine bir öneride bulunmuştum ve bir üyenin önerisine karşılık yaptığı geri dönüş: "Ne olacağına biz karar veririz."
Bu tarz bir mesajtan sonra o forumda bulunmanın tamamen hata olduğunu anlayıp köpeğimin adının paşa olduğunu mesaj olarak iletip terketmiştim forumu.

Ama burada tam tersi bir yönetim sistemi var, yöneticiler kendini ilah ilan etmiyor, üyerlerle tamamiyle etkileşim içerisinde. Burada adam kayırma gibi olaylar şuan olsaydı ben bu forumda 5 dakika daha durmazdım mesela. Belki ekmeğimi buradan çıkartmıyor, çok sık ticaret yapmıyor olabilirim ama ekmeğimi buradan kazanıyor dahi olsaydım eski dönemlerdeki gibi yönetim olsaydı başka ekmek kapıları aramaya başlardım.

Bu düşünce yapısında olan bir çok insanın var olduğunuda biliyorum.

Yani özetle arada elbette hatalar yapılabilsede burada adam kayırma gibi, tanıdıkları yüceltme gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum, en azından bu seviyeye gelmiş bir platformun böyle ufak hareketlerle kendi kafalarına sıkacağını düşünmüyorum.