bilgehan44 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam naaptın sen ya. tr de şirket kurmak mı ?
bak şimdi.. amerika wyoming.. wyoming'de bi llc kuruyosun. ne stopaj ne saçma vergiler.. sadece işine gücüne bakıyosun. başarılar.
Başta ilk 6 ay şahıs şirketi olarak Türkiye'de kurmayı düşündüm fakat şuan yavaş yavaş uzaktan ilgiltere üzerinden bir şirket kurmayı düşünmüyor değilim. Forumda yetkin bir arkadaş bilgilendirme yaptı sağolsun araştırma yapacağım, bütçe durumuna göre karar vereceğim. Tavsiyeniz için çok teşekkür ediyorum hocam, iyi çalışmalar dilerim.

ARTFM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Bunun için dernek yahut vakıf yasalarını araştırmanız yararınıza olacaktır. Şirket kâr amaçlı işletmeler içindir. Antalya'da kiranız oturduğunuz bölgeye göre değişiklik gösterecektir. Eğer ofisinize giden gelen olmayacaksa Kepez bölgesinde ucuza bir daire tutabilirsiniz. Biraz daha merkeze yakın Güvenlik, 100. yüzyıl tarafları var. Prestij istiyorsanız, sahil şeridine (Konyaaltı, Işıklar, Dedeman-Fener tarafları) bakmanız gerekir ki ortalama 2.000'den başlar, 5.000'e kadar çıkar kiranız. Benim üniversite eğitimim yeni bitti, Antalya'ya geri taşınmayı düşünüyorum ancak kira fiyatları nedeniyle şu an taşınamıyorum. 5 yıl önce Işıklar'da 800 liraya oturduğum daire şimdi 1.500 lira.
Kar gütmeyi düşünmüyorum açıkcası fakat şirket masraflarını, personel maaşlarını ve büyümeye başladıkça gelişme amaçlı bir katkı sağlamam gerekli. Bunu iyice bir araştıracağım şirket olarak mı geçecek yoksa organizasyon, dernek olarak mı diye. Antalya konusunda konyaaltın'da bir çok işletmeci tanıdık var fakat home ofis tarzında çalışacaksan lara'ya taşınmalısın dediler, bi tanıdık vasıtası ile orada şimdiden ev aramaya başladık. Yine de kiralar dediğiniz gibi bir hayli yüksek, kepez taraflarındaki ilanlarıda inceleyeceğim bu gün sahibinden ve diğer platformlar üzerinden. Umarım en kısa süre de Antalya'ya geri taşınırsınız hocam, sosyal ve iş hayatınızda başarılar dilerim, iyi çalışmalar.