Son kısım çok güzelmiş "Askere giderken ne kadar kötü geçerse geçsin özlersin demişlerdi, döneli 2 yıl oldu zerre özlemedim."

benim de şöyle bir anım var.
Bir gün akdeniz çıkartması tatbikatı için tümenin büyük bir bölümü tatbikat bölgesinde. Çok şaşalı bir görseniz tanklar, toplar, tüfekler, mevziler vs gerçek bir savaş gibi. Benim görevim ise o günün nöbetçi subay/astsubayını tatbikat bölgesine taşıyıp geceyi komutanla beraber geçirip ertesi gün tekrar getirmek. Getirdikten sonra zaten o gün izinli oluyorum. Neyse o gün tatbikat bölgesindeki görevimiz bitti komutanı bölüğe getirdim istirahate çekildim. Aradan yarım saat geçmeden koğuş nöbetçisi beni kaldırmaya geldi "abey galk gomutan seni çağırıyor" dedi. Benimse uykum biraz ağırdır, uyku semeresi "kalkmıyorum komutan buraya gelsin" demişim. Haliyle nöbetçi de benim söylediğim şekilde komutana iletmiş. Ben tekrar uykuya dalmıştım ki bir böğürme sesi duydum uzaktan, sonra o ses yaklaşmaya başladı, yaklaştı yaklaştı sonunda koğuşun içine girdi. Komutanın gözleri dönmüş benim ismimi zikrediyor, bense uyuyor numarası yapıyorum. Neyse apar topar gözlerimi açıp ranzadan aşağı atladım. "Sen beni mi emrettin ***" "sen komutanını ayağına mı çağırdın ***" diye diye bana bir girişti bir girişti ben hayatımda öyle bir dayak yemedim.