Öncelikle Herkese Merhabalar,
Bilgisayarımda (dizüstü) halihazırda iki adet disk bulunuyor.Bunlar;
1- 120 GB Samsung NVMe SSD Disk (NVMe girişinde)
2- 1 TB Seagate Sata Disk (Sata Girişinde)
Bunların ikisini de değiştirmek istiyorum ama tabi ikisini de istediğim gibi aynı anda değiştirmek benim için tuzlu olacağından dolayı öncelikle SSD değiştirmeye karar verdim. Sata disk de arıza sinyalleri vermeye başladı onu da değiştirmem gerekiyor zamanla. Yanlış anlamayın buraları anlatıyorum ki sorunumu tam anlayabilesiniz, belki daha önce başınıza gelmiştir diye.
SSD değiştirme nedenim tamamen
alan yetersizliği. 120 GB içerisinde yeterli alanı bulamıyorum. Programlar ve eklentileri çok fazla olduğundan dolayı artık güncelleme bile yapamıyorum. 500 GB NVMe disk almaya karar verdim anca sıfır alacağım diski yeniden kurmak değil de mevcut SSD içeriğini kopyalamak yoluyla (Birimden birime-bire bir kopyalama) yapmak istiyorum. Sıfırdan Windows + kullandığım uygulamaları kurabilecek bir internet erişimim yok maalesef.
Daha öncesinde 2 SATA diski, farklı bir bilgisayarda bağlayıp bire bir kopyalama yapmıştım. Burada şöyle bir sorun var ki bilgisayarda
tek NVMe portu var. İki farklı NVMe diski aynı anda takıp birebir kopyalama yapmak istesem nasıl yapabilirim? Daha önce böyle bir kopyalama işlemi yapmış olan var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
EK - Ana kartın desteklediği disk türleri:
https://prnt.sc/t42xpm
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
İyi günler dilerim.