Serdenci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şırnak'a askerlik yaptığım sırada izin için memleketim olan Fethiye'ye döndüm, iznimin bitmesine yakın uçak biletimin hala alınmadığını farkettim ve birliğimi aradım. Dönüş biletimi unuttuklarını ve 2 gün firari sayılacağımı söylediler. İtiraz ettim ve rapor alacağımı söyledim. Alabiliyorsan al sorun olmaz dediler. Fethiye de askerlik şubesine gittim, durumu anlattım, yalan söylediğimi keyfi rapor alacağımı iddia edip kesinlikle hastaneye sevk etmeyeceklerini söylediler. Ben tabi durumu birliğime anlattım ve bölük astsubayı askerlik şubesi başkanı ile beni görüştür dedi, gittim tekrar bu sefer aldığım tepki daha sert oldu. O kim li ben onunla görüşüyorum diyip beni kovdular. Bende kolay pes eden biri değilim, başbakanlığı aradım 15 güne döneriz dediler, cumhurbaşkanlığını aradım aynı cevabı aldım, genel kurmayı aradım askerlik şubesi bizle alakalı değil dediler, kara kuvvetlerini aradım aynı cevabı aldım, içişleri bakanlığını aradım bize bağlı değil dediler, jandarmayı aradım bana ordan bir numara verdiler burayı ara dediler. Ama nerenin numarası hiç bilmiyorum, adadım bir astsubay çıktı durumu anlattım, seni komutanıma bağlayacağım tekmil ver derdini bir anlat dedi. Bağladı anlattım derdimi telefon çat diye kapandı. Sonra aynı astsubay beni şahsi telefonundan arayıp askerlik şubesinin önüne gitmemi söyledi, bende gittim bekliyorum. Bir 15 dk sonra yine telefon geldi içeri gir güzelce tekmil ver raporunu al dedi. Ben tabi ufak bir Yusuf ile birlikte girdim herkes bana pis bakıyor sevkim hazırlandı komutan kaşeyi öyle bir vurdu ki, şube de bir yankı oldu resmen. Neyse ben gittim rapor aldım biletim alındı felan. Şırnağa indim bilin bakalım noldu? Valiz yok! Thy kayıp valiz başvurusu yapmamı istedi yaptım, ama h bir şeyim yok üst baş traş malzemesi hiç bir şey. Ben tabi direk tabur komutanına kadar çıkıp anlattım. Olay o kadar büyüdü ki Tugay komutanı bile elinde fenerle valiz arayacak herkes öğrendi olayı. 1 ay sonra valiz bulundu dediler, zırhlı araca koyduk geliyor üs bölgesine dediler. Bir sevindim tabi, ertesi gün tabur komutanı çağırdı, olum senin valiz zırhlı araçtan düşmüş dedi. İçimden valizin de zırhlı aracın da diye bir sövdüm. Can sağlığı komutanım diyip çıktım. O ara tabi thy ile diyaloğum sürüyor, ailem felan da bastırıyor sivilden. 1 hafta sonra aynı tabur komutanı tekrar çağırdı girdim tekmil felan, biraz gülerek şöyle bir cümle kurdu "senin valizi jandarma özel harekat bulmuş" çok güzel komutanım geliyor yani dimi dedim, yok dedi bomba sanıp imha etmişler. Bir hüzün çöktü bir dram hikayesi. Bir valiz uğrunda aylarca harcanan hayatlar resmen. Thy bu durumu mı öğrendi yoksa yasal süre mi doldu bilmiyorum benden iban isteyip 2200 lira teklif etti. Kabul etmedim, en üst limit bu dedi. Bende kabul ettim. Buda benim askerlikte başıma gelen talihsizlikler silsilesinin hatırlayabildiğim detayları, varsa sizinde böyle garip anılarınız okumak isterim. Askere giderken ne kadar kötü geçerse geçsin özlersin demişlerdi, döneli 2 yıl oldu zerre özlemedim.
Merak ettim o aradığın komutan kimmiş.