Herkese merhabalar, öncelikle kendimi tanıtayım. Ben, Atakan. 25 yaşında bilgisayar programcılığı mezunuyum, askerden yeni geldim sayılır 3 hafta oldu. Bu zamana kadar internet üzerinden olan kazançlarım itiraf etmek gerekirse biraz illegaldi. Aslında çok uzun zaman önce bu kategoride
@Peker; in bir hikayesini okumuştum. Sektörlerim, Adsense uyumlu olmadığı için ilgimi çekmiyordu açıkçası. Hikayesini okuduktan, sonra şuanda ismini hatırlamadığım bir arkadaşımızın daha hikayesini okudum. Adsense ile bunlar gerçekten başarılabilir mi merak ettim? O zamanlar bazı sitelerim hala aktif olduğu için bir türlü yasal sektöre dönememiştim. Sizlere daha önce geliştirdiğim bazı projeleri sunayım (zamanında sektörün en bilinen, yenilikçi ve yerli yabancı trafik kaynağına sahip olan sitelerim). Şuan bazı siteler yeni sahiplerinde hala aktif durumdalar.
-
Koxpalani.com (Knight online efsanesine bir kere kendini kaptıranlar hemen anladı zaten. İlk göz ağrımdı, 2 hafta gibi küçük bir zamanda 10k üstü üye ve binlerce aktif kullanıcıya ulaşmıştım. Benim için tam bir fiyaskoydu

Liseye yeni geçtiğim dönemde (15 yaş civarındaydım sanırım) sahte ptt denkontuyla r10'da kandırılmış ve siteyi kaptırmıştım.)
-
Scriptciyim.net (Tamamen yasal scriptlerin deposunu oluşturduğum bir web sitesiydi, blogger tabanlıydı. Sektöründe zirvedeydi, bir anlık hevesle sattım pişman oldum ama iş işten geçmişti)
-
Trscript.net (Yine çoğunlukla yasal scriptlerden oluşan aralara nadiren w4r3zin karıştığı bir projemdi. 3 ay gibi kısa bir sürede kaybettiğim script sektörünün yeniden lideri konumuna gelmiştim. Satış ortaklığı ile çok ekmediğini yedim yeri bende ayrıdır.)
-
Kurukafa.org (İşte benim w4r3z sektörüyle ilk kez tanıştığım projedir. Çoklu dil hizmetiyle yurt dışından da aşırı takipçim vardır. O dönemler gerek İngilizce aramalarda gerekse Türkçe aramalarda sıram sabit 1'di. Blog sisteminden sıkılıp foruma çevirmiştim yine her şey güzeldi, ondanda sıkıldım geri blog'a çevirdim yine toparlandı bir şekilde sırasını hiç kaybetmedi. Ama popüler bir sektör devi haline gelmesi ayrıca açık bilgilerle alınmış bir hosting hesabı olmasından kaynaklı başta vBulletin olmak üzere bir çok popüler firmaların avukatları benimle iletişime geçti, geçmeye çalıştı. Daha fazla dayanamayarak kapattım.)
-
İndiriniz.net - (Buda ilk up/down tecrübem. W4r3z sektörünün bir kere tadını aldık, parasını yedik ya e işinde kurdu olmuşuz akıllanmadık birde başladım yeni bir projeye. vBulletin konusunda oldukça bilgiliyim hazırladım güzel bir tema oturttum sistemi. MP3 ağırlıklı olarak dizi, film ve oyun üzerine paylaşımlara başladım. Buradaki kazancım turbobit odaklıydı. Çok fazla emek veriyordum ama gerçekten çok fazla, sürekli günceldi içerikler tek başıma çalışıyordum tükenme derecesindeydim. Seosu, içerik hazırlaması, up/down işleri beni yıpratmıştı. Beklediğim gelirin çok gerisindeydim ama etkileşim çok fazlaydı. Tam her şey oturdu artık derken telif üzerine telif mailleri. Kanal d başta olmak üzere bir çok yapımcı şirket. Benden bu kadar dedim ve efendice bavulumu toplayıp mekandan ayrıldım

)
-
Fuly.net (VIP ve standart üye ayırılımlı benzerlerinden farklı sistemle oluşturduğum (tabi o zamanlar fullprogramindir vs yok) siteydi. Uzun süre ekmeğini yedim buranında.)
-
Fiyatlab.com - (Askere gitmeden önce hizmete sunmadan tek başıma tam 7 ay gömdüğüm projedir. Yapay zekası, n11, gittigidiyor, trendyol vb. dev sitelerden sürekli güncel fiyatı takip edebilmesi, araba sektörüne yönelik en uygun fiyatı hesaplaması vs. all in one bir projeydi. Çok emek vermiştim, çok çalışmıştım üstüne. Adsense onayını ilk kez bu sitede almıştım. İllegal sektörden ilk çıktığım projeydi aslında ilk adsense hikayemi bu sektör için yazacaktım ama nasip olmadı. Ben askerliği urfa / viranşehir'de bir dış karakolda yaptım. İletişim zor, yoğun bir karakoldu ve hiç ilgilenmeye vaktim olmadı. Kapandığını bile döndüğümde gördüm sağlık olsun projenin yedeği elimde duruyor ama heves gitmiş ya bir kere dursun bakalım.)
Şimdi öncelikle şunu belirteyim, şuan ki aklımla ne kadar yanlış işler yaptığımı görüyorum. Keşke hiç bulaşmasaydım dediğim çok oldu. Ama iş işten geçti bir kere yaptık, kendimizi yorduk değdi mi değmedi eğer değdiği bir şey varsa oda bana kattıkları tecrübedir o kadar. (Yukarıda ki siteler projelerimden bazılarıdır, tüm hayatım illegal geçmedi tabi ki

)
Şimdi gelelim yeni hikayemizin başına, müsait oldukça güncelleyeceğim bu konuyu. İlk kez Adsense odaklı bir projeye başlıyorum. Tamamen özgün, kullanıcı odaklı ve hızlı. Beni belki tanıyanlar olabilir Wordpress, SEO ve Optimizasyon konusunda kendi çapımda uzman sayılırım. Hiç bir projemde ilk sayfa ilk sırayı görmemişliğim yoktur henüz (bir kaç fail hariç). Öncelikle hikayemin gidişatını nasıl anlatacağım diye düşünürken diğer konuları gezdim bende o arkadaşlar gibi tarih / madde şeklinde sunacağım. Adettendir

önce bir hedef belirleyelim kendimize, üç ay içerisinde aylık 2.5k tl gelir elde etmeyi planlıyorum.
Askerden gelir gelmez dinlenmeden proje düşünmeye başlamıştım. Hızlandırılmış kpss kursuna yazıldım. Bu sene kpss sınavına hazırlancağım için vaktimi çalmamalı (ki bu mümkün olmuyor) ama emek olmadan yemek olmayacağı içinde (yine adettendir sektörü bu sefer gizli tutalım ileride açıklarım) bana göre en pratik yolu seçtim ve işe koyuldum.
02.06.2020 - Öncesi
Askerden dün geldim, dinlenmeye fırsatım yok kpss maratonuna başlamadan bana ek gelir olarak bir proje lazımdı.
Locale bir worpdress kurulumuyla testlere ve aklımda ki projenin temelini atmaya başladım
Sıfırdan bir tema yapmaya başladım ama 3.gün iptal ettim.
05.06.2020 - Hamlanmışım
Kendi özgün tema yapma fikrimin çok vaktini alacağını düşündüm ve iptal ettim, bunun için vaktimde yoktu zaten.
Hafif ve kullanışlı bir tema buldum.
Tema üzerinde satın alacağım eklentilerin denemelerini yaptım her şey yolunda.
Alan adı arayışına başladım ve bu arada aklımda ki projeyi de düşünmeye devam ediyordum.
14.06.2020 - Başlıyoruz
Her şey hazır gibi görünüyordu, başlayabilirdim.
Alan adımı seçtim (4 karakterden oluşuyor, ABAC) regledim.
Farklı bir yerli server firmasından cloud hosting satın aldım.
Bir problem çıkacağını ilk dakikada anlamıştım destek ekibi de beni pek tatmin etmemişti zaten yine de başladım beklemeye.
15.06.2020 - İlk Gün
Tamda düşündüğüm gibi oldu 24 saat geçmesine rağmen sistem kendine gelmedi bir uyuşmazlık vardı.
Konu sayfaları çoğu zaman 404'e düşüyordu ve iptal talebinde bulundum.
Farklı bir firmadan tekrar hosting satın aldım ve nsleri ayarladığım gibi problemsiz çalışmaya başladı.
Satın aldığım eklentilerimi kurdum, temam hazır tüm ayarlarımı titizlikle yaptım ayrıca kendi özel düzenlemeleri mi de hallettim.
Merak edenler olabilir sadece seo ve cache eklentisi kullanıyorum. (Yoast ve litespeed değil bu ikisini hiç bir sitemde kullanmadım denedim ama sevemedim)
16.06.2020 - Ümitlerim Daha Taze
O, 9 günlük bekleme süresinde bir yandan da özgün makaleler hazırlamıştım.
6 adet 500 kelime üzeri makale zamanlayıcıyla yayına koydum (her gün 1 adet makale şeklinde).
Özgün resimlerini ve içeriğini seoya uygun şekilde hazırladım.
Bu boşlukta makaleler hazırlamaya devam ediyorum.
19.06.2020 - Güzel Geçen Günler
Şuan umudum var, nacizane güzel makale yazabildiğimi de söyler arkadaşlarım.
Ayın 24'ünden sonraya hazırladığım yazılarımı günde 2şer olacak şekilde ayarlıyorum.
Bugün webmaster tools kayıtları yapıldı (Google, Yandex, Bing)
Sosyal medya hesaplarını oluşturdum (Facebook, Twitter, Instagram)
20.06.2020 - İlk index
Websitem ilk indexini aldı hayırlı olsun.
Ben webmaster tools araçlarında bu zamana kadar hiç link göndererek ekleme yapmadım. Her zaman spider'ın sitemi gezip kendisinin indexlemesi taraftarıyım. Sadece sitemap eklerim ve yapay zekanın gelip kendisinin indexlemesini beklerim.
Makale yazmak kolay değil, hele ki özgün resimlerle süslemek gerekirse. Çok emek vereceğimi fark ettim ve DMCA kaydımı oluşturdum.
27.06.2020 - Ziyaretçiler Gelmeye Başlıyor
İçerik sayısı 17'ye geldi.
Günlük tekil ziyaretçi +20
Henüz backlink ve dış seo çalışmasına adına bir şeyler yapmadım.
Alanım beklediğimden zor, çalışmaya devam
05.07.2020 - Güzel Gelişmeler
Bugün blogda ki makale sayısı 27'ye ulaştı.
Hiç beklemiyordum ancak Adsense onayı aldım reklamlar görüntülenmeye başladı.
Satış ortaklıklarım kabul edildi.
Günlük tekil hit +35
Gidişattan memnunum
02.12.2020 - Uzun Bir Sürenin Ardından
Bu konuyu açtığım günden bu yana ortalama 6 ay kadar bir süre geçmiş (zaman çok hızlı geçiyor) Tabi başlangıçta hayalim ayda +2k üstüydü ama hayaldi işte o işlerin öyle yürümediğini görmüş oldum

.
İlk günden bu yana SEO çalışmalarına ortalama 50 TL gibi bir ödeme yaptım (SEO konusunda bilgilerime güvendiğim için çok zorda kalmadıkça kendi işimi kendim yapıyorum). 2 ay önce r10'da ki bi arkadaştan kampanyalı backlink paketi almıştım sadece o kadar. (30 haber sitesinden backlink 50 tl idi yanlış hatırlamıyorsam).
Kendi özel Wordpress temamı kendim kodladım. Hız, sadelik ve herkesin kullanabileceği basit bir tema olması için uğraştım. Aynı zamanda SEO ve Adsense odaklı olması için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.
Bugün itibariyle sitemde 137 tamamen özgün içerik, 3 Test ve 6 araç bulunuyor.
Adsense'i düzenli olarak 2-3 aydır kullanıyorum ve reklam yerleşimi üzerine çalışma yapmadım henüz. Otomatik reklamları kullanıyorum (sabit reklamlar kapalı).
Adsense'de otomatik reklam kullanmamın sebebi henüz ziyaretçi analizine devam etmemden kaynaklı. Tık oranını arttırmak için Clairty kullanmaya başladım. Muhtemelen 1-2 ay daha otomatik reklamlar devam edecek.
Son güncelleme de kullandığım sunucuyu değiştirdim, farklı bir firmaya geçiş yaptım.
Son 1 aydır backlink çalışması yapmıyorum (çok nadir aldığım oluyor), artık site Google'da otorite kazanmaya başladı. Bir çok konuda malum haber siteleriyle yarışabilecek pozisyonlara geldim.
Tekil hit günlük +250 (ortalama 250-350). Son 1 haftada ki ivme çok büyük derecede. Eğer böyle giderse 1 aya kadar +1k olacak gibi duruyor

İçerikleri her yaş ve kesime hitap edecek şekilde hazırlamak için elimden geleni yapıyorum. Artık özgün makale üretmeye alıştım diyebilirim. Zaman zaman bunaltabiliyor hatta 3-5 gün üst üste içerik eklemediğim bile oldu bu yüzden. Artık gidişat beni memnun ettiği için tüm odağımı bu işe verdim.
Şimdilik son olarakta şunu belirteyim, projemde tek olduğum için sürekli aynı sektörden içerikler üretmek gerçekten bayıyor insanı. Biraz dinleneyim derken 3-5 gün geçiyor aradan. Bu nedenle artık sabit bir alana değil de trend olan yada merak edilebilecek tüm konular hakkında yazmaya başladım.
Bundan sonra her ay güncellemeye çalışacağım konuyu görüşmek üzere.
An İtibiriyle Sonuçlarım: