digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Boşa vakit harcıyorsun ve senin aşan konularda fikirler üretmeye çalışıyorsun değerli kardeşim. Koca memleketi kurtaracak fikirleri bırak önce kendini kurtaracak fikirlere odaklan. Bu memlekette halkın çoğunluğu kendini kurtaracak, ulusal ekonomi içinde bir katma değer üretecek pozisyona gelirse ülke de kalkınır zaten. Eğitim konusunda, ekonomi konusunda, tarım konusunda yeterli eğitimin yok. Ama memleketi kurtaracak eğitim, tarım ve ekonomi üzerine belirlediğin politikaların var.

Tespitlerinin çoğu hatalı. Dünyada hep savaş içinde olan ülke sadece Türkiye mi olmuştur? Köyden kente göçüp zenginlik arayan tek toplum Türk toplumu mu olmuştur? Kentte kredi çekip daha iyi bir araba ev almaya çalışan insanlar sadece Türkler mi olmuştur? Sadece kendi tarihini bilip başka ülkelerin tarihini bilmezsen maalesef Türklerin yaptıklarını da hata zannediyorsun.

Bizim geri kalmamız ve hala ilerleyememizin çok başka sosyolojik nedenleri var. Rusya dediğiniz ülke bile Bolşevik devrimine kadar bizim güneydoğu anadolu gibi ağalık düzeni ile yönetilen, halkın büyük çoğunluğunun ağaların topraklarında karın tokluğuna çalıştığı bir feodal sisteme sahipti. İngiltere dediğin ülkede şehre göçen köylüler fabrikalarda ve madenlerde sigortasız, sosyal güvencesiz günde 16 saat çalıştırılıyorlardı.

Sen insanlar köyden kente göç etmemeliydi biz Tarım ülkesiydik diyorsun ya. Bugün hala Tarım ülkesi olarak kalsaydık kişi başı milli gelir bunun 10'da biri olurdu. Sen ve Ben de bilgisayarla uğraşmak yerine ahırda hayvan pisliği temizliyor olabilirdik. 2000 sene at binmişiz, dünyada at denilince arap atı ve ingiliz atı var. Türk atı yok. Yani at avrat silah diyen, atını en öne koyan bir millet kendi atını bile ıslah edememiş 1000 yılda.

Koca bir ekonomik ve sosyolojik gelişim sürecini insanlar çok müsrif çok lükse düşkün olmasaydı, biraz da meslek lisesi açsaydık şeklinde çözemezsin. Meslek lisesinden eğitim görüp uzaya roket atacak adam yetiştiremezsin. Kendi tohumunu üretme işi bile ilaç üretebilmek gibi yüksek teknoloji ve genetik alt yapı gerektiriyor.

Çiftçinin ne ekeceğinin devlet tarafından belirlenmesi ne demek biliyor musun? Senin hangi işte çalışacağının da devlet tarafından belirlenmesi demek. Senden mühendis webmaster olmaz, sen asgari ücretle bulaşıkçılık yapacaksanın dese devlet kabul eder misin?

Yani değerli kardeşim herkes kendi kapısının önünü temizlerse ülke tertemiz olur. Sen başkalarının kapısının önünü temizleyecek fikirler üretmek yerine önce kendi kapının önünü temizle. Kendi eğitimine özen göstermeyen. İnternet çağında 3-4 dil öğrenmeyen, her ay 1 online eğitim tamamlamayan, sonra da EĞİTİM LAZIM diye tüm sorunları eğitime bağlayan bir halka sahibiz. Bence bizim en büyük sorunumuz tembel olmamız ve eğitilmeye karşı son derece dirençli olmamız.
Açıkçası bu konuyu açarken yeterli bilgiye sahip miyim diye kendime sordum elbette değilim sizin düşünceleriniz yere daha sağlam basıyor ama belki birisi okur ha aslında mantıklı ama şöylede bir sorunu var vs diye eleştiri düşüncesiyle açtım. Forumda bir çok konu görüyorum işte araba fiyatları pahalı vergi çok vs ama kimse bir şeyleri değiştirmek adına fikir vermiyor buna karşın bir konuydu belki benim düşüncelerim de çok mantıklı değildir ama ufak bir değişim şansı sunabilir ülkeye benim diyorum ama internette de rastlaması mümkün düşünceler nazik ve doğru bir şekilde cevap verdiğiniz için teşekkürler .