Az çok kısmına girmeyeceğim ama bu ceza mecburi olarka getirildi zira insanlar sabırsız. Normalde zorlasan dışarı çıkıp parkta bahçede dolaşmayacak adamlar yasak bittiği saniye dışarı koşuyor. Sosyal mesafe desen zaten yok. Halen toplu eğlence saçmalıkları devam ediyor. Onu geçtim cafeler, parklar, bahçeler boş kalmıyor. Daha kötü tarafı yurtdışından gelip direkt evde karantinaya gönderlen vatandaşların evi boş kalmıyor ki buna şahidim ben. Korona partileri diye partiler türedi bir ara. O kadar ileri gitti bir kesim. "Bana bir şey olmaz" ya da "Ölümlü dünya" mantığında çoğu insan. Toplumun büyük bir kesiminde bilinç sıfır. Buna okuma yazma bilmeyen adamdan üniversite proflarına kadar her kesim dahil. Emin olun yoğunbakımda covid nedeniyle yatan bir insanı gördüğünüzde ya da en basitinden nefes almak yerine sizi bıçaklamalarını tercih ettiğinizde değil maske astronot suitlerine girer öyle dolaşırsınız.
Gerekmedikçe dışarı çıkılmasa, belediyeler doğru düzgün iş yapsa, insanlar biraz bilinçlense cezanın gereği olmayacak ama bu olmadığı sürece bu cezalar katlanarak devam edecek. Etmek zorunda. Yoksa sağlık sistemi overload durumuna gelecek. Eğer tatlı uyarılara kulak asılmazsa para cezasının psikoteknik cezalara kadar ilerlemesi taraftarıyım ben. Tık grup terapilerine, o maskeyi takmayı öğrenene kadar salma. Başka türlü olmayacak. Her köşebaşında da denetim olmasını gerçekten çok isterim açıkçası.
Ayrıca maske takmak zor bir şey değil. Günlerce tulumun, maskenin içinden çıkmadığım zamanlar oldu. Suratımda maske iziyle dolaştığım zamanlar da oldu. Sağlam oldukları sürece tulumu yada maskeyi düşünmezeseniz onların varlığını hissetmek çok zor. Zaten medikal maskeler o kadar rahatsız edici şeyler bile değil bence. Saat takabiliyorsanız maskede takarsınız.