Arkadaşlar uzun süredir Twitter ile ilgileniyordum ama yaklaşık 1 yıldır YouTube üzerine yoğunlaştım. Yakın zamanda da bir web sitesi açtım. Site konusunda çok bilgisizdim ve burada bilgilenmek için eskisinden çok zaman geçirmeye başladım. Sonra Adsense alamayınca birine burada 200 lira verdim almadı ve 200 liram yandı. Oturdum onu da kendim çözüp kendim aldım Adsense'mi. Sonra site açılış hızı diye bir sorunla karşılaştım onu da oturup araştırıp kendim sonra çözdüm ki çözümü çok kolaymış ama anlayana kadar anam ağladı. Tüm bunları yaşarken burada YouTube ile ilgili herkesin yazdıklarına bakıyorum. Yanlış yapılan ve bilinmeyen çok şey var. Bunların en başında kanalıma abone ol mevzusu. Bakın bu hataya düşmeyin.
Aynı hataya düştüm ve geri dönüşü çok zor oluyor. 1 yıldır YouTube'deyim ve bana en çok zaman kaybettiren şey bu oldu.
Peki neden kanalıma abone ol dememelisiniz. En kısa haliyle şöyle söyleyim.
Sen insanlara abone ol dedin bildirimi aç dedin ve insanlar yaptı. Ama sonra senden bildirim gitti ve insanlar videona girip izlemedi. İşte şimdi bittin.
Çünkü YouTube bunu not ediyor. Bu zamanla bildirim mekanizmanın çökmesine ve önerilme ihtimalinin düşmesine sebep oluyor.
Zaten en büyük yanılgı şu. Abonelerden çok fazla izlenme gelmez YouTube'de. Ama bu hataya düşmesek emin olun o mekanizma çökmeyecek daha fazla abone izlenmesi elde edebileceğiz. Her videosu düzenli izlenen kanallara dikkat edin. Videolarının altında konu ile ilgili insanların yorumlarını görürsünüz. Yani lafın kısası aboneyi reklamla şunla bunla veya rica minnetle değil yayınladığınız videolara ilgisi olan insanlara videonuzun içinde abone olmaya ikna edin. Sizi ana sayfasında gördüğünde tıklaması lazım. İlgisi yoksa tıklamayacaktır. Sen şimdi YouTube'nin algoritmasının yerine kendini koy. Ana sayfaya seni koyuyor ama kimse tıklamıyor. Neden sürekli koyasın ki?
Karar sizin arkadaşlar. Sadece amacım yardımcı olmak.