Bu ulkede orta gelirli mukellef olmak gercekten cok zor.
Mesele vergi degil, seve seve oduyorum sahsen.
Fakat bunun disinda ustumuze binen bagkur, muhasebe ucreti, ofis masrafi belimizi bukuyor malesef.
Ornek olarak ben ayda 3 4 bin kazaniyordum.
Artik vergimi odiycem dedim, incelemeye geldiler ve evimi home office icin uygun bulmadilar. Itiraz ettim, bana bi sehpa bir pc lazim baska hicbirseye ihtiyacim yok dedim, kabul etmediler, ev is icin uygun degilmis.
Mecbur kiytirik bir ofis tuttum, o zamanlarda ustume binen yuk su sekilde ,
550 kira, 60 aidat, 150 otopark masrafi bindi.
250 muhasebe ucreti,
750 civari bagkur,
Kaba taslak yaklasik 2000 tl.
E ben zaten 4000 kazaniyodum
Daha vergi odemeden yarisi gitti.
Bence sorun bu, vergiden yana sikayette bulunana ben cok sicak bakmam. Odemeliyim, odemeliyiz.
Fakat alt ve orta gelir sinifina bu sabit giderler konusunda kolaylik saglanmali diye dusunuyorum.
Bana bagkur, kira vs binmedikten sonra kazancimin vergisini seve seve oderim. Ama su durumda sove sove oduyorum malesef.
Yaş durumundan dolayi avantaji olan genclet korkmayin bence.
Bagkur yok, gelir vergisi yok, odiyceginiz ayda 200 250 lira bisey olur. Ama benim gibi bu tur imkanlardan faydalanamayipta 4 5 bin kazananlarin isi biraz zor oluyo malesef.
bu dediğiniz sanırım biraz geçmiş yıllarda. yakın tarihte ben bir şahıs şirketi açtım. home office gösterdim. maliye eve geldiğinde aradığı tek kriter ; masa ,sandalye ve bilgisayardı. genç girişimci kapsamında olduğumdan bağkur ve gelir vergisi ödemiyorum.
Bu arada 1k bandında kazanç sağlayıp şirket açma konusunda tereddüdü olan varsa; başlangıçta 1.5k gideriniz olacak sonra sadece aylık muhasebeci ücreti. yani gözünüzü korkutmasın. 1 yıla zaten işleri toparlarsınız.