Baktım ki son güncellemenin ardından web hiti için sanki başka sosyal medya platformu yokmuş gibi herkeste bir hüzün hakim, oturdum pinterest alternatiflerini araştırdım ve iyi insanlarla paylaşmaya karar verdim ama herkes iyi değil diyorlar ve şimdi herkesle paylaşırsam kaos çıkar diye korktuğum için ve linç yememek için cüzi bir miktar ücrete satsam acaba daha mı mantıklı olur diye düşünecektim ki kendi kendime şaka yaptığımı anladım ve bu saçma şakaya engel oldum. insanlık ölmedi henüz yahu yani en azından nefes alıyor.

Neyse uzatmayalım 2010 yılında kurulan pinterestin dünyada diğer web siteleri arasındaki alexa ve similar sıralamasına bakarsak ortalama 150.sırada olduğunu görürüz. ve kullanıcı sayısı 250 milyon civarında Açıkçası 10 yılda güzel yol katetmiş ama arkasından gelen bayağı rakibi var, onlardan birini bugün bazı arkadaşlar açıkladılar zaten google destekli https://staykeen.com akıbeti ne olur bilinmez ama android markette gün itibariyle 50 bin üye sayısına yaklaştığı konuşuluyor.

pinterestin geçmiş yıllardan beri yakın rakiplerinden bir diğeri ise yemek tarifi ağırlıklı bir ağ olan https://yummly.com dünyadaki diğer web siteleri arasında 5.000 sırada yer alıyor. Bir diğer rakip fridgg.com biraz daha geriden geliyor ve alexa ile similar ortalaması 50.000 civarında ama paylaşım yapmak kolay. öteki rakip mix.com alexa ve similar sıralaması 10.000 civarında.

En önemlisini en sona sakladım weheartit.com hem android hem de ios platformunda top koşturuyor, Alexa sıralaması 2500 civarında ve pinterestin en yakın rakibi olarak hemen arkasında duruyor an itibariyle 100 milyona yaklaşan kullanıcı sayısı var boru değil a dostlar. Ayrıca bu saydıklarımda tıpkı pinterest gibi mail onayı veya captcha gibi zımbırtılar gerektirmeyen üyelik sistemine sahipler yani dünya pinterestten ibaret değil b dostlar. Yazdıklarım dışında juxtapost, mamby ve fancy gibi değişik zımbırtılar da var ama bunların bir kaç fırın ekmek daha yemeleri lazım bu da c dostlar.(ah şu iğrenç şakalarım da olmasa)

umarım biraz olsun ufkunuzda derinlik meydana getirebilmişimdir ve umarım bunlarla ilgili çalışmalarda bulunan arkadaşlar buralarda sonuçlarını siz iyi insanlarla paylaşırlar. tek dileğim artık şu pakistansporlu ve hindistansporlu oyuncuları aşarak bizimkilerin de bazı sahalarda öncülük etmeleri ve top koşturmalarıdır. neyse lafı daha fazla uzatmadan sözlerime son verip hepinize esenlikler dilerim güzel insanlar.