Merhaba, şehirdışında okuyorum. Pazarlama bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. Özel sebeplerden dolayı İstanbul'da üniversiteye devam etmem gerekiyor. Üniversite sınavına başvuruyu öylesine yapmıştım fakat özel sebeplerden dolayı bu sene kendi şehrimde bir üniversite de okumam gerekiyor. Bu kararı almam üniversite sınav tarihine fazla yakın olduğu için Bilgisayar Programcılığı dahi olsa tutturabileceğimi sanmıyorum. Üniversitelerden bölümle alakalı yarışmalar yapıldığını ve burs alma imkanı olduğunu gördüm ve en kısa zamanda kendimi geliştirip referans gösterebileceğim alanın mobil uygulama alanı olabileceğini düşünüyorum.
Üniversitenin yarışması yoksa referanslarımla burs için başvuru yapabilir miyim?
Mobil uygulama ile üniversitenin bilgisayar bölümlerinden burs alabilir miyim? (Burs alabileceğim bölüm önlisans mı olur yoksa lisans mı?)
Her üniversite bu tarz burslar veriyor mu? Bu bursları nasıl takip edebilirim veya online başvuru bulunmuyorsa kendim gidip sunum mu yapmam gerekiyor?
Mobil uygulama dışında kolay öğrenebileceğim ve bolca referans üretebileceğim bir alan/programlama dili öneriniz varsa onu da sebebiyle belirtirseniz sevinirim.