İlk Çekirdek güncellemesi sonrasında gelen BERT algoritması ile birlikte bu dediğiniz olay aktif olarak kullanılıyor. Yazım hataları, eksik harfler, eş anlamlı kelimeleri gibi pek çok kelimeyi Google otomatik olarak hedef kelimeye tamamlıyor. Hatta bazı kısaltmalarda çok benzer yapı olduğu zaman bunu mu demek istediniz şeklinde yanlış sonuç veriyor.
Bu bir açık mı ? Değil tabi ki.
Bu sizin yukarı çıkmanızı sağlar mı? Eş anlamlı kelimeler kullanmak ve içerikte bunları pekiştirmek tabi ki yararlı ama ben bunları girdim kesin olarak üst sıraya çıkacağım diye bir şey yok. " EDS Yer kodları " araması yapıldığında diğer sitelerin sizin ki gibi bir yer kodu girmediğini görebilirsiniz. 2018'de girilmiş bir içerik, kullanıcı deneyimi sağlamış kendine sıralamalarda bir yer edinmiş.
Diğer sitelerin EDS yer kodunu sorgulatma veya harita üzerinde gösterme girişimleri bulunuyor. Başlığınızı incelersek;
Trafik cezası yer konum bulma olarak arattığımızda yanlış yazımdan daha çok dikkatinizi çekmesi gereken şey Google'ın " Trafik cezası nasıl sorgulanır? " sonucunu döndürmesidir. Google bu arama sonucunun daha çok ceza nasıl sorgulanırla bağlantılı olduğunu görüp arama sorgusunu oraya yönlendirmiş. Tabi ki bu sorguya uygun tek bir sonuç sizin site olduğu için ilk sıra yerine öne çıkarılmış sonuç altında yer almışsınız. Ama Google " Trafik cezası yer konum bulma " şeklinde bir aramayı dikkate almadığını gösteriyor zaten.
Peki buradan ne öğrendik?
İçeriklerinizi oluştururken kullanacağınız anahtar kelimenin, eş anlamları, benzerleri, çağrıştıran kelimeleri de yazı içeriğinde ve alt başlıklarda olmalı. Bu yeni bir gelişme değil eskiden beri kullanılıyordu. Eskiden bu anahtar kelimeleri yazının neresine koyduğunuz önemliydi artık başlık, içerik ve yazı bölümlerini anlamlarının bu anahtar kelime ile ne kadar uyumlu olduğu önem kazandı.
Detaylı ve teknik açıklama için teşekkürler. Ancak yine de BERT Google motoru hiç alakası olmayan kelime ile pekistirilmiş odak kelimeleri gördüğünde veya imla hatalı gördüğünde bunu ignore mu ediyor yoksa Wow çok özgün bişey galiba bu deyip süper puan mı çekiyor açıklamıyor.
Ben derim ki süper puan çekiyor. Çünkü özgün bişey olsa gerek diye düşünüyor.
Bir çok deneme yapıldığında göreceğiz.