golgekonustu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşın işi sanal iş defter tasdik ücreti vermesine gerek yok sanırım, evinin bir odasını babasından kiralamış gibi home ofis gösterebilir bunda da sorun yok gözünü korkutmayalım sonradan başı ağrımasın

Bir odayı kira olarak gösterip 100 200tl ücret gösterirsin 3 ayda 100tl stopaj verirsin ki ev anne baba ve kardeşlerine aitse stopaj vermiyorsun.
Ev adresini iş adresi olarak gösterdiğin için sanal ofis veya kirada vermiyorsun zaten. Daha sonradan çıkacak 200 300 bintl vergileri ödemektense her türlü iyidir. Bundan kurtului yok birgün mutlaka sıra geliyor. gelmez demek çözüm değil bende gelmez diyordum ama bir gün kapımda tebligatla uyandım.

kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim LTD şirket'di fark ondan kaynaklı olabilir ama sadece vergi hariç gecikme faizi olarak bile 3-4 senede 3-4 bin TL ödemişimdir. Muhasebe zaten 400 TL . Defter tastik 1500 TL Stopaj : 400 . Aklıma gelmeyen cins cins vergiler'de var. LTD kapatıyorum önümüzdeki aylarda şahıs açacağım. Kapatmak içinde devlete 5000 TL verdim Kapatması bile sıkıntılı böyle bir şey görmedim. Bilgisiz muhasebeci insanı ne halledere sokuyor bunu gördük.
Limited şirket çok masraflı şahıs şirketi hem maliyetsiz hem zahmetsiz. Vergiden kurtuluş yok çevremden ve kendimden gördüğüm bu birgün mutlaka netten para kazanan herkes incelemeye düşecek ama bu gün ama 5 yıl sonra