Bırakamazsın dostum benim attığım yazıya baktıysan anca öyle bırakırsın başka çözümü yoktur diğer çözümlerinde temelinde aynısı yatıyor. Senin sigara ile işin yoktur senin yapman gereken şey kontrolün kendi elinde olmasını sağlamak. Yani bunun sigara ile ilgisi de bulunmuyor hayatımızda her daim kendimizle çeliştiğimiz şeylerin temelinde yatan problem.

Şu videoyu izleyeyim şu olsun bu olsun demekle ne değişecek? Bak sigarayı bırakmayarak kendine zaman tanımaya devam ediyorsun yani diyorsun ki evet yöntemleri var ve bunları araştırırken içmeye devam edebilirim. Beyninin bir yarısı içmek istiyor bir tarafı içmemek istiyor, zararları olmasaydı çünkü hepimiz içerdik. Bir tarafta zararları bir tarafta verdiği zevk.

Nikotinin verdiği zevk beynin irade noktasını etkiliyor, sigara içmek istediğinde sen bunu isteyerek yapmıyorsun ve bu yüzden isteyerek bırakman mümkün olmaz. Kaybedeceğin zevk aklına geldiğinde yöntemleri denemeyi bile bırakırsın. Videoları izlersin aradan bir süre geçer yine eskisi gibi devam edersin.

Bir şey yapmak için karar verme değerlendirme sürecine giriyorsun ve bu kararı sen istediğin gibi veremiyorsun. Karar verme aşamasında sigarayı tamamen unut aklına getirme çocuğunu düşün güzel bir gelecek hayal et ve birden bire kesip at. Bu adımı yapman gerekiyor ilk günler zorlanırsın ama kararın netleştiği için yoksunluk belirtisine karşı durabilirsin ilk üç beş gün sonra zaten yoksunluk belirtisinin seviyesi düşecek 10 gün sonra aklına bile gelmez.

Sen yani şu an karar vermedin her ne kadar bize bırakmak istiyorum desen de o aşamaya gelmedin nasıl yapılacağını bilmiyorsun. Hani sevdiğin bir arkadaşın olur ama sana zararı dokunuyordur görüşmek istemesen de sevgin ağır basar ve sana yaptıklarına katlanırsın ama bir gün gelir kestirip atarsın kararın netleşir. Kesip atacaksın 3 gün aklına gelmemesi için gerekirse gezin dolaşın tempolu şeyler yapın aklına gelecek zaman kalmasın.