Merhaba arkadaşlar
2017-2018 google admob gelirleri için maliyeden çağrıldım, öncelikle
şirket kursaydın vs. gibi geçmiş şeyler için yazacaklar rica ediyorum yazmasın o zaman için bilmiyorduk kurmadık uzun zamandır zaten mükellefim.
Vergi müfettişi ile telefonda görüştük, belirttiğim yıllar için yaklaşık 160 bin lira gibi bir gelirden bahsetti. Bunun 30 bin civarı 2017, 130 bin civarı 2018 olarak görünüyor yaklaşık ne kadar ceza çıkar bu rakamlara.
Forumda konuları çağrılmadan önce de okuyordum o yüzden genel olarak bilgim var ama yinede güncel bilgi almak şart. Yakın zamanda gidenler tecrübelerini aktarabilir mi?
En merak ettiğim konu hala KDV için diretiyorlar mı? Belirttiğim zamandaki hesapları bulup raporlarını bulmam çok zor, o yüzden bir belge götürmeyeceğim ama gelirin büyük çoğunluğu yurt dışıdır. KDV konusunu ne yaptınız?
Bu arada şuan vergi mükellefi olmamın bir faydası olur mu? Şuan faturalarımı yurt dışı ve yurt içi kdvli olarak kesiyorum. Bana bir faydasının olup olmayacağı hakkında bilginiz var mı?
Şu sıralar gördüğüm üzere yurt dışı ve yurt içi olarak ayırmanın bile hata olduğundan bahsediliyor.
Tamamen kdvsiz fatura kesmekten bahsediliyor. Eğer böyle bir durum varsa bunun içinde ayrı
kdv iade davası açacağım, zaten yıllık dilimi aştığım için en üst dilimden vergi ödüyorum, artık sabrım kalmadı bu devlete karşı, fazladan 1 lira bile vermeyeceğim bunlara.
Şuan zaten mükellef olduğum için konuya ne kadar vakıf olsam da müfettişle görüşmeye muhasebecimle gideceğim ki yardımcı olsun. Bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.
EDİT: Bu arada ilk görüşme için Salı günü randevulaştık, görüşmeye gittiğimde konuya bilgileri aktaracağım. Aynı dertten muzdarip olacaklar konuyu takip etmeye devam edebilir arkadaşlar. Umarım düzgün ve anlayışlı bir vergi müfettişine denk geliriz
GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ
Alıntı
2017 ve 2018 için davet etmişlerdi ama sistem sadece 2018'i istemiş zaten 2017 deki tutar azdı, yinde 2017 tutarlarını ve belgelerini verdim ileride çıkarsa aynı müfettişle görüşeceğiz. 2018 için çağırdıkları rakamlarda eksiklikler vardı 2018 için 190 bin lira gibi bir rakam için çağrıldım ve dün görüşmeye gittim.
Belgeyebildiğim için %90 gider yazıldı, karlılığı %10 gösterdim, sağolsun müfettiş anlayışlı ve bu konu hakkında donanımlı biriydi, zaten benden önce bu konu hakkında bir çok tutunak tutulduğu için anlıyordu ve anlaşma konusunda zorlanmadık. gelirlerimin %100 yurt dışı kaynaklı olduğu tutanağın her aşamasında ısrarla belirtildi büyük ihtimal kdv kesilmez dedi, bizim maliyenin görüşü kdv kesilmemesi yönünde ama yinede takdir komisyonun, komisyon antalya da karar verecek. Tutanığımızı yazdık imzaladık artık komisyon ne karar verecek bakalım hayırlısı