Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Bu aralar canım sıkkın 😂 biraz öz elestri yapıp daha da canımı sıkayım istedim. Her gün bir şeyler yazıyoruz birazda buraya özgürce, kuralsızca bir şeyler yazayım istedim.
Eğer bir blog sahibiyseniz siz bir yazar olmak zorundasınız.
Bir şeyler yazmak için blog açmaya karar veriyoruz. Webmaster olmaya çalışıyoruz. Peki neden? Biz yazmak için açmadık mı o blogu?
Son zamanlarda dikkat ediyorumda kendime ilk 1-2 yılımız o nasıl yapılır, bu hata nasıl çözülürle geçti gitti resmen. Şimdilerle işimi sorana yazarım diyesim geliyor. Fakat yazarlara ayıp olur diye onuda diyemiyorum. Hatta bazen düşünüyorum da bazı şeyleri öğrenmek için boşa zaman kaybetmişim. Ver parası yaptır bir site kendin yazarlığı, yazmayı, hatta çizmeyi öğren. Zaten azda olsa sermaye yoksa hic bulaşma bu işlere. Keşke geçen zaman boyunca teknik detaylara verdiğim dikkati yazarlığa verseymişim dediğim çok an oluyor. Ha tabi bir çok konu hakkında fikir ve bilgi sahibi olmak veya bazen "ben bu konuda gerçekten iyiyim" diyerek ego pompalamak güzel bir sey ama bir bütün olmak çok zor.
Bu işe yeni başlıyacaklara tavsiye verecek olsam 3 seçenek var derim
Sadece yazılım öğren
Sadece seo öğren
Sadece yabancı dil ve yazarlık öğren
Çok zaman geçince fark ediyor insan ama hepsini birden azar azar öğrenmek sadece zaman kaybı
Biraz backend, biraz seo, biraz yabancı dil ve biraz yazarlık becerim var. Boşa dememisler bir işi yapıyorsan en iyi ol. Bir çoğumuz hepsinde azar azar varız. Ordan oraya zıplayıp duruyoruz.
Artık bir site kurmak, optimizasyon yapmak falan rutin oldu. Zamanın büyük kısmı yazmakla, çizmekle geçiyor.
4 kişi ekip olsa tutmayacak proje yok; 1 yabancı dil bilen iyi bir yazar, 1 grafiker, 1 seo uzmanı, 1de yazılımcı...
Aslında Tam olarak bundan bahsediyorum. Ben bu 4 ünü de olmaya çalışırken zaman akıp gidiyor. Hemde bu bahsettiğim 4 ü de uzmanlik icin cok uzun zamanlar istiyor.
Ama durun! tüm bunları öğrenirken günün 3-4 saatini yazmakla geçiriyorum. Gerçekten iyi bir webmaster olmak için en başta iyi bir yazar olmak gerekiyor.
Her gün sabah kalktığımda kendime şunu söylüyorum; bugün daha çok yazmalısın!
Gerçekten teknik detaylar içinde yüzmeye değer miydi bunca zaman?