Hep aynı mantık işliyor, "iyi donanmış, araştırılmış, bir çok kaynaktan elenmiş, ince dokunmuş makaleler içeren blog olursa takip ederim"..
Peki neden herhangi bir haberin eleştirildiği, projelerin veya fikirlerin üzerine cümleler kurulduğu, olumlu olumsuz görüşlerin belirtildiği bir forum fikrine sıcak bakılmıyor?
Yani İsviçreli bilim adamları "diş gibi davranan ancak kuş gibi öten" bir x nesnesi keşfedildiğinde evdeki babannemiz vay be diyerek televizyondan izliyor da, bizim nesiller neden bir klavyedeki tuşu kımıldatmıyor, yaratılmış fikir üzerine bile kalem oynatmıyor veya içinden gelmiyor? Bu durum gerçekten garip.
Bir de bilim dendiğinde deney tüpleri veya gayta bakan laborantlar zihniyetinden çok daha ötesi, dünyanın mühendisliğe açlığı ve bizim bu konudaki özverisizliğimiz göz önünde tutulunca, olmazsa olmaz diyorum, hadi forumu kurayım, sosyal medya hesaplarını alayım, beğeni takipçi kasayım, reklamı çakayım hop kitle kahve yudumlarken sabaha karşı 4 sularında tartışma ortamında uykusunu unutsun..
Ama yok. Bir iki gönüllü geliyor, o da moderatör diye geliyor;i gündelik telaşa kapılıp gidiyor ve proje internete gömülüyor ilgisizlikten, 3-4 kişi ipi çekiyor, onlarda zamanla yılıyor, bırakıyor.
Burada bile 5-6 yorumdan bir tanesinde "ben katılırım" yanıtını ancak görebiliyoruz. Bu durum bir tek bana mı garip geliyor?
Sanayi, teknoloji, mühendislik, biyoteknoloji, tıp.. Hepsi bilime odaklı, yaşamın her dakikasında ihtiyaç duyuyoruz, ancak bu konuda bir tuşa basmıyoruz?