Amazona girişmedim hiç çevremde girişen oldu ürün tavsiyesi veriyordum kral gibi kazanıyorlardı fakat amazonun şu suspend olayından dolayı gördüğüm bir çok kişi çile çekti kimisi günlük +300 satış ile ürün başı 16 dolar kazanırken mağazası kapatıldı kimisinin 50 60 günlük satışı varken mağazası kapatıldı amazon suspend tamamen rezalet bir durum
amazon dropshipping yapmaya izin veriyor policy'e göre fakat neye göre mağazaları kapatıyor hiç anlamıyorum onun yerine shopify ile e-ticaret sitesi açmak bana göre daha mantıklı ondada masraflar belli site kirası+domain maliyeti+paypal hesabı+adwords reklam maliyeti bunlar ayarlandımı çok ciddi manada gelir elde edilebiliyor.
Amazon dropshipping izin veriyor fakat şartları var tabii, ben şartlara uygun olarak yapıyorum.Kapanan bir hesabımı da 2 hafta içerisinde tekrar aktif ettim.
Oyunu kurallarına göre oynayınca problem olmuyor bana göre
https://sellercentral.amazon.com/gp/...rnal/201808410
Shopify'da yapmaya çalışıyorum, hatta bir süre ödeme altyapıları için uğraştım stripe+paypal mevcut amazona göre patron kendin oluyorsun bu çok güzel bir şey ama amazonda ki trafik olmayınca çok kötü ve ektra pazarlama sanatı çok fazla bilgi ve tecrübe ve
para istiyor.
Ben daha ürün araştırma aşamasındayım.
Foruma bi amazon kategorisi açılması gerekiyor. Umarım sesimizi duyan olur
Gelecek e-ticarette sadece amazon değil Türk pazaryerleri içinde olabilir bu işler hep facebook grupların da dönüyor burada da görmek isteriz, belki sesimizi duyan olur
@Coskun;
Geçtiğimiz aylarda ben yaptım hesabımıda ilginçtir suspendsiz hemen açan biriyim

1 ay satış yaptım yani bir aylık 49.90 Dolar mağaza ücreti ödedim. Onun dışında 29.90 dolar yazılım ücreti var onuda aldım. 3 adette satış geldi. Bunlarında ödemelerini geçtim hatalarım yüzünden zarara uğradım hatalarım demiyimde bilgisizlik diyelim yeni başlamışım ilk amazon tecrübem doğal olarak zarar kaçınılmaz oldu. O ayki 3 satış benim ne mağaza ücretini ne de yazılım ücretini karşıladı.
Bu arada dolar kuru o zamanlar 5.70 civarıydı
Bu yüzden
1- İngilizce bilmeden sadece terimlerle yapılabilecek iş değil.
2- Kar marjını ayarlaman için ek yazılımlar kullanmak gereliyor yeni başlayanlar için bu yazılımlar pahalı geldi.
3- Suspend sonrası hesap açma çok külfetli.
4- Bana göre en önemlisi tescilli ürünlerden hiç bir zaman kaçışın yok mağazanda misal bin üründen elbet tescilli ürünlerden şikayet yersin. (başıma geldi).
Yapılamaz mı hayır yapılabilir ama sürdürülebilir değildir benim gözümde.
Ben de bu konuda bişeyler yapmak istedim de bilgim yok diye vazgeçtim
Kar marjınızı ayarlarken yanlış yapmış olabilirsiniz, hemen hemen bir satıştan yazılımın ücretini çıkartıyorum.
Hatta buraya da ekleyim son gelen sipariş;
431 AED to try 803,73 Türk Lirası
1-İngilizce bilmiyorum, ama google translete kullanabiliyorum.
2-Yazılım kullanmadan bu işin yapılması imkansız ve çok saçma olur.
3-Eğer amazonun istediği şekilde yaparsanız ortalama 2-3 hafta sürüyor, tabii buda çok zora soktu çünkü ödemeleri kitliyor ama bizim ödemeler bekliyor

4-Evet marka ihlali çok önemli ama envanterimin %95 markalı ürün, markasız satan ürün bulmak çok zor.Bazı ufak trinkler var onlara güvenerek aldığım bir risk tabi.
Kendimce bende düşüncelerimi yazdım, sürdürülebilir bir iş modeli kesinlikle çünkü
amazon.com bulunan ürün çeşitliliği hiçbir zaman diğer pazarlarda olmayacaktır ve dropshipping bu yüzden sürdürebilir bir model.
Ufak bir anekdot amazon ilk kurulduğunda bu model ile çalışıyordu

Ben de bu konuda bişeyler yapmak istedim de bilgim yok diye vazgeçtim
İnternette fazlasıyla bilgi var, ben eğitim filan almadan başladım satışta yaptım kazandığım parayla işi büyütmek için eğitim aldım bazı detaylara hakim oldum.