Softwareus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum fanatiklesmene gerek yok. Benim okudugum benchmark testleri bunu gösteriyor.

https://medium.com/swlh/flutter-vs-n...e-31338f081980

Flutter kötü demedim performansını daha zayıf dedim ki çoğu kaynak da bunu diyo zaten.
haha güldürdün hocam beni cok sagol yazdiklairmdan sonra benden nefret etme ama..

"Benim okudugum benchmark testleri bunu gösteriyor."

yazmissin Oncelikle paylasitigin yaziyi hic okumamissin bile Grafiklerde bakmissin react native en yüksek.. ooo en iyisi o demissin. Sanirim insanlar ne görmek istiyorsa onu görüyorlar!
Hadi yaziyi okumadin anlarim ama o grafige iyi baksaydin bari

Sol taraftaki kisim zaman cinsinden. Yani islemin tamamlanma zamanini gösteriyor. Yani react native nerdese 3 SANIYEDE islemi tamamlarken flutter 188 MILISANIYEDE tamaliyor. Buradaki en hizlisi ise Objective-C, 127 milisaniye ile. Grafigin hemen altina yazmislar zaten
  • Objective-C is the best programming language for iOS development. Swift is 1.7 times slower compared to Objective C.
  • Surprise: Flutter is a bit faster than Swift (on 15%).
  • React Native is 20 times slower than Objective C.

Ingilizce bilmedigini varsayarak: flutter'in swiften %15 daha hizli oldugunu söylüyor ve React Native'in ise Objective-C den 20 kat daha yavas oldugunu söylüyor. Bu iOS icin böyle..

Peki android?

Burda da sonuc asagi yukairi ayni.. Sadece objective C ve Swift yerine (cünkü bunlar iOS icin gelistirilmis diller), java ve kotlin kullanilmis. Sekilde gördügün gibi flutter, native dillerle basa bas gidiyor.

Ozet burada
  1. In summary, not all cross-platform apps are slow. What’s more than that, Flutter apps have higher performance than Swift apps.
  2. Objective C and Flutter will be a wise choice if you want to develop a super-fast iOS app.
  3. For the apps with high load calculations Flutter is a good option for both, Android and iOS app development.

Flutter'in ios ve android icin iyi secenek oldugunu söylüyor. Her Cross platform diye yavas olacak diye bir ey yok, bak flutter swiftten daha hizli diyorlar..

Velhasil kelam, ortada fanatiklik yok yani anlatabildim mi suan ?

iyi forumlar