Temel ihtiyaçlarını karşıladığınız, karın tokluğuna çalıştırdığınız insanlardan iş geliştirme, sadakat ve aidiyet duygusu bekleyemezsiniz.
Beslenme, kira ve faturalarla uğraşandan işinizle uğraşmasını bekleyemezsiniz.
Sosyal kaygıları olan insandan verim alamazsınız.
Takım arkadaşlarınıza, sosyalleşecek ve birikim yapacak ortamı sağlamak zorundasınız.
Personel sirkülasyonu yüksek olan şirketlerde başarı oranı bu sebepten düşüktür.
Benim için ne yapabilirler? değil, Onlar için ne yapabilirim diye sorulmalı...
Uçmaları için imkanlar, geri dönebilmeleri için kökler ve yol arkadaşı olmaları için nedenler verin.
Alıntıdır yazıyı beğendim paylaşayım dedim
Her zaman savunduğum düşünce yapısıdır, iş hayatında; kendini ve evini mutlu edemiyorsan, patronunu mutlu edemezsin. (Kısır döngü; Patronun seni mutlu etmiyorsa kendini ve evini mutlu edemezsin.)
Doğru yerlerde iş bulamamışsınız demekki hocam. Kurumsal ve köklü firmalarda bu tarz durumların yaşanması imkansız. Eğer siz de çalıştığınız yeri şikayet etseydiniz SGK gereken işlemi anında yapıyor. Üstelik SGK kimin şikayet ettiğini dahi açıklamıyor.
Banka hesabına ne yatırıyorsa ona göre sgk nı yatırıyor, bir çok kişi primli yada günlük ücretli çalışıyor, kurumsal firma olması farketmeksizin primleri elden veriyor bu yüzden hem vergi den kaçıyor hemde sgk dan. Büyük firmalar alavere dalavere işini iyi yapıyorlar