Optimizasyon değerleri pek iç acıcı değil. İletişime geçerseniz profesyonel olarak destek sağlayabilirim.
Sebebi arayüzde bir kaç yeni resimler ve video eklenmiş olması fakat hızı etkileyecek bir durum yok çünkü bu video önceden de vardı. O zamanlar gtmetrixte 92 ye 90 almamıza ve site 1 saniyede açılmasına rağmen site hızına 10-15 saniye değer gösteriyordu google pagespeed 90 lardaydı bir ara ve hala yavaş açılıyor diyordu ama 1 aydır sürekli farklı sonuçlar gösteriyor. Bazen 5 lere kadar imiyor 20 25 saniye diyor fakat sizde kontrol ettiyseniz sitenin yazılanın aksine 1-2 saniyede açıldığını göreceksiniz. Benim sorunumun cevabı optimizasyon ila alakalı değil. Ve zaten bir elden geçireceğim yine.
Bununla uğraşacağınıza gidip kaliteli birkaç makale yazın daha fazla fayda görürsünüz.
Dünyanın her yerinde milypnlarca lira para kazanan sitelerin neredeyse tamamamının bu değerleri 20-30 civarında. Bir işe yarasaydı onlar uğraşırdı.
Mobilden bakamıyorum Reuters, Ny times, BBC, Guardian gibi sitelere bakın muhtemelen anlarsınız ne demek istediğimi.
İçerik kraldır. İnternet siteniz ne kadar yavaş olursa olsun, içeriğiniz kalitesiyle google o ziyaretçiyi gönderiyor. Zaten artık 4g var ve bu testlerin çoğu 3g ile yapılıyor.
Birkaç afrika ükjesi dışında 3g kalmadı. Devletler artık 5gye geçti. Neredeyse bir filmi 1 dakikada indiriyorlar, 100kblık internet sitelerini açmak için 7 saniye mi bekliyorlar yani...
Google'nin saçmalığı.
Teşekkür ederim bende bunu anlayamıyorum işte googlenin algoritma mantığını neye göre işliyor botları. Hızın çok önemi falan var mı diye. Kendi sitelerine bile 30 veriyor youtube gibi sitelere. Peki Gtmetrixmi daha iyi sonuçlar sunabiliyor yoksa google pagespeedmi hocam