Merhaba, ben de lise son sınıf öğrencisiyim sorduğunuz sorular ile ilgili oldukça araştırma yaptım. Aklımda kalanlar ile cevap vereceğim.

1. Genellikle java öğrenio android studio ile android uygulama geliştiriyorlar. Bunun için çok fazla program var. Programdan programa da yazılım dili değişiyor. Benim kafama ise google'nin yeni çıkardığı flutter yattı. Flutter google yazılım dili olan dart ile uygulama geliştiriliyor. Hem android hem de ios için tek kod ile uygulama yazabliyorsun bu da hem zamandan hem de paradan tasarruf demek. İnşallah sınav bittiklten sonra flutter öğrenmeye başlayacağım. Sende bakabilirsin.

2 Süre kişiden kişiye değişirir. Heves ve altyapın ile ters orantılı. Ben kaynak olarak youtube, udemy, coursea, edx ve kitapları kullanmayı düşünüyorum.

3 Kişisel uygulamalarını geliştirmek istiyorsan bence kesin öğrenmelisin. Eğer bir firmada yazılımcı olarak çalışmayı düşünüyorsan da basit bir kaç şey öğrenmek daha kaliteli kod için lazım. Adobe xd, sketch ve figma bakabilirsin.