şaka gibi hiçbir hatamız olmayan kazada %100 kusurlu çıktık ya... hatamız hayvani bir şekilde hızlı gitmeyip insan gibi sürmek galiba... böyle sisteme....
MelihKabak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun hocam.Tam köşede "Sarıyer Börekçisi"nin kamerası var ise büyük ölçüde işe yarayabilir.
MrGatsby adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, sanayide bu tür olaylar ile büyüdüm hocam .Sürekli tutanak yazardık. Sigorta şirketi ve gelicek olan exper yazılmış olan tutanağa bakicak aynı zamanda oradaki kameralar incelenicek.
Sonuçlar bazen şaşırtıcı olsada en az %75hakli çıkarasınız. Hatta %100de. Sağda solda duyduğunuz ibarelere bakmayın. Sigorta şirketleri ceplerinden para çıkmamak için her türlü şeyi sizin yerinize yapar.
Python7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle oraya dur neden koymuşlar onu anlamadım.Normalde uyarı levhaları olmadığı durumlarda yol her zaman sağdakinin ya da kavşaktan dönenin ama burada dur niye var orayı anlamadım.Sanki normal bir yermiş gibi gördüm.
Lederheld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin güzergahınızda herhangi bir levha uyarısı bulunmuyor. Çarpan sürücünün güzergahına tali yol olarak değerlendirme yaparsak dur levhası sürücüye önce durması, gerekli kontrolleri sağlaması gerektiğini ibraz etmektedir. Şayet boş bir yer ise yavaşlamak gene zorundadır sürücü. Trafik kuralları bunu ifade etmektedir. Kontrollü geçiş yapması gerektiren bir pozisyonda arkadaşın üstelik yolun ortasında size çarpması tahmini olarak 8/6 gibi bir kusur ile ifade edilebilmektedir.
Ekonomi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer ekstra bir bildirme yoksa yol hakkı önceliği sağdaki gelenin diye biliyorum. Dur sadece kontrolü geçiş için.
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çiziminize göre haklı olan sizsiniz.
Geçiş hakkı ışık varsa ışığa göre, yoksa levha varsa levhaya göre belirlenir.
Eğer levha yoksa iki yolun bir birine geçiş üstünlüğü yoktur demektir o durumda da soldan gelen sağdan gelene yol vermelidir.
Ama sizin kaza yaptığınızda yerde karşı taraf için dur işareti var. Bu karşı tarafın tali yoldan geldiğini gösteriyor.
Dur işaretinin anlamı, dur, kavşağın boşalmasını bekle sonra geç demektir.
Yani durmadan geçen karşı taraf asli kusurlu.
Mhmt_Clskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dur tabelası olduğuna göre çarpan aracınki yan yol, sizinki ana yol gibi duruyor resimlerden. Sizin yol çift şerit, çarpan aracın geldiği yol tek şerit mi?
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sürekli geçtiğim cadde. Hocam oralarda bu durum sık sık oluyor. Çünkü çok ara sokak var insanlar yavaşlayıp hız yapmayı problem edip hızlıca yola dalıyor. Dikkatli olmak lazım.
Bu arada etrafta ki kameralara bakabilirsiniz.
emresonmez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öncelikle geçmiş olsun hocam etrafınızda o alanı net gören dükkan kameralarına bakın muhakkak bir tane net görüntü bulacaksınız
EmpaX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
DUR levhası karşı taraftaysa ve durmadıysa %100 siz haklı çıkabilirsiniz.
DUR levhası olursa fakat karşıdaki araç yolu tamamlarsa ve siz ona iki kapı arası civarına çarparsanız 75-25 oran dağılımı olabilir.

Fakat şu andaki sizin anlattığınıza göre işi bilen bir trafikçi polis memuru %100 karşı tarafa vermesi gerekir. En kötü hız ölçümü olmamasına rağmen hızdan dolayı %75 karşıya %25 size de verebilir. %50/50 bir durum veya %100 siz haksız olacağınız bir durum olamaz. Olursa da dert değil, mahkemeye verin aracı yaptırmayın, kamera görüntülerini rica edin, bilirkişi gelsin güzelce incelesin.
AkinUSTUNBAS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin bulunduğunuz yol CADDE, diğer sürücünün geldiği yol SOKAK ise; siz haklısınız.
Eğer iki yolda sokak olsaydı, siz haksız olurdunuz hocam.