pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kelime almak bu işteki en saçma sapan şeylerden birisidir bana göre. adamlar kelimeyle çalışıp kazanmak yerine sizlere satarak zaten vuruyor parayı dibine kadar, siz de garibim uğraşıyorsunuz belki kazanırım diye. bununla ilgili verdiğim bi örnek vardı buradan okunabilir : https://www.r10.net/pinterest/224507...post1076895961

kategorilerin çoğu başlı başına ortadadır. aralarda detaylar vardır ona da gireni çıkanı tek tüktür. ben her daim popüler içeriklerle uğraştım. accessories, tattoo, home design, dresses, piercing vs. bunların da alt kategorileri var ufacık bi araştırmayla görebiliyorsun zaten pinterestin kendisi üzerinden. bi kelime arat altta çıkan kutularla o kelimeye bağlı alt kategorileri oluşturuyor sana. tek sitede bu genel kategorileri ve alt kategorilerine ait içerik oluşturdum. elle pinleme yaptım. bir de bu sitenin başka bi dil için sub unu kurdum toplam 2 siteyle pinleme yaptım. günde 10 euro yu gördüğüm oldu. adsense pin isterken yaşadığım sıkıntılar yüzünden de daha uğraşmadım başka planlara koyuldum bu süreçte. yani netice olarak ortaya bi emek koyup titiz bi şekilde siteni, konularını, içeriğini oluşturur pinlemelerini yaparsan zaten kazanırsın. kelime bulması da o kadar mesele değil. ama sizlerin çoğu armut piş ağzıma düş olduğu için bu zor. çünkü mantığınız, ben bota kelimeyi vereyim o hem siteme içerik çeksin hem pinlemesini yapsın ben yattığım yerden kazanayım mantığı çoğu zaman. genel konuşuyorum belki sen farklı çalışıyosundur ama genel durum bu. böyle çalışıp kazanan insan 1 elin parmak sayısıdır onlar da gayet iyi kodlama bilir, sitelerini daha iyi hale sokar daha prof çalışırlar vs vs. garibanlar da hayal dünyasında dolanır durur bigün içeriklerim tutacak falan diye.

bu işte en önemli şey sitedir. siteni elinle kur, içeriklerini düzgün bi şekilde oluştur. pinleme olayın basit kısmı. çünkü sen pinleme yapmaya başladığında eğer spam yemezse hesap, bi şekilde o pinler insanlara gösterilmeye başlar. tabi sub domain değilsen. artık sublara engel var muhtemelen. o gösterilen pinler kaliteliyse kullanıcılar sitene girer. robotlar kullanıcıların sitende ne kadar kaldığını, kaç sayfa görüntülediğini dahi kayıt ediyolardır diye düşünüyorum. bu da senin pinlerinin daha fazla kişiye önerilip önerilmemesini belirliyodur algoritmada(kesin böyledir demiyor her şeyiyle mantık kuruyorum). siteni insanlar seviyor, içeriklerinde vakit geçiriyorsa o pinlerin gösterimi 10 ken 100 olur, 100 ken 1000, 1000 ken 100.000 olur. tüm bunu belirleyen 2 faktör pinin kalitesi, dikkat çekici güzelliği. diğeri de sitenin kalitesi, geçirilen zaman ve kullanıcıların + oy vermesi. pinterest uygulamasından siteye erişen kullanıcılara altta beğen beğenme butonu konulur. orada beğen denildikçe bu pinlerine ve hesabına olumlu yansır daha çok insana önerilirsin. repin olayına girmiyorum bile o zaten apayrı bi büyüme şekli.

kısacası. ben zora katlanamam, gidicem takipçi satın alcam, gidicem repin hizmeti satın alcam, gidicem her şeyimi botlara yaptırcam ne sitelerimle ne hesabımla ilgilenmicem, yattığım yerden kazanmak istiyorum ben tavrındaysanız bugün kazanır yarın yine batarsınız. ama sabrınız varsa, araştırma, uygulama azminiz, hırsınız varsa önce başarılı olanları inceler ve kendinizde nelerin eksik olduğunu görür, daha düzgün çalışmaya gayret edersiniz. örneğin ben bu subdomainlerin patlaması sonrası oturdum ana sitemi baştan tasarlamaya başladım. temasından tut içeriklerine sıfırdan yeni bi düzen kuruyorum.10-15 gün içinde site içerikleri tamamlanır ve bu içerikler de üstte bahsettiğim anahtar kelimelerin alt kelimelerinden oluşuyor basit aramalarla bulunur, popüler konular. ben niye siteme 10-15 gün 20 gün harcıyorum? enayi miyim?

hayır, çünkü ben bugün değil, 1 yıl sonra da kazanmak istiyorum 5-10 yıl sonra da. o yüzden site 10 yıl sonra girildiğinde bile kaliteli, güzel görünsün diye ona uygun çalışma yapıyorum. sırf temayı ve tema düzenini belirlemem 2-3 gün sürdü. pek çok tema denedim en sonunda hoşuma giden bi tane bulup onu kurdum. yine düzeniyle de ayrı ayrı uğraştım. sonrasında siteme ekleyeceğim görselleri indirdim tek tek pinterestten. bunun piçin pindown eklentisi var. çalışacağınız kelimeyi yazarsınız, 250 tane o kelimede yukardan aşağı görselleri indirir. böylece görsel manada içerik sorunu yaşamazsınız. makaleyi de başka sitelerden direkt ekliyorum. spin yaparsam cümleler anlamsızlaşır kulanıcılar rahatsız olur çıkar diye düşündüğüm için. her anahtar kelime için 20-25 görselli görseller arası yazılar olan 1 adet içerik oluşturuyorum. toplamda 60 tan fazla alt kategori yine o kadar içerik olcak. amacım da sadece 1 konuyla ilgileneni değil, dress iyle de home design ıyla da tattoo suyla da ilgileni ayrı ayrı yakalayıp siteme çekebilmek. böylece tattoo için siteye gelen adam orada içeriği inceler, sonra sitedeki diğer konulara bakmak ister menüden. orada farklı alternatif de sunuyorum, beğenirse devam eder.

kısacası. emek gösterdiğin şeylerin neticesini bugün olmasa da yarın alırsın. hiç bi şey alamazsan sitenin yedeğini alırsın, bugün işine yaramaz yarın bi yerde kullanabilirsin. çünkü sen kaliteli bir site yaptın. çer çöp işler değil. pinterestte işini görmedi gider instagrama abanırsın. bi dünya instagram hizmeti var programı var. hashtaglerle postlar atar keşfetlere düşmeye çalışırsın belki 10 ayını alır ama 11. ay bi bakmışsın insta hesabında 10k takipçi, attığın hikayelere 2-3k kişi bakıyor 100-200 kişi sitene gidiyor.

yanisi. sağdan soldan medetler ummak, kısa yoldan taktikler, kelimelerle köşeyi dönme hayalleri kurmak yerine oturun çalışın. bunun başka bi yolu yordamı yok. oturup çalışmayı, araştırıp öğrenmeyi bilmiyorsanız siz bugün yine cebinizi doldurursunuz ama dediğim gibi; yarın aç kalırsınız. bu kadar basit.
Hocam çok fazla araştırma yapmaya çalışıyorum kelime satın almalarım da zaten bu araştırmalar ile ilgili oturup her şeyi botlar yapsın ben yatayım kafasında değilim ki kendim pinleme yöntemi ile ilgili ufak tefek yazılımlar geliştirdim ve geliştirmeye devam ediyorum. APİ ile pinledim, manuel selenium ile pinledim ve şuanda da schedule ile pinleme yöntemini deniyorum denerken de kelime ihtiyaçlarını oradan karşılıyorum. Ama işte gelelim ki kelime bulma ile ilgili nasıl yapmalıyım o konuda eksiğim var onda da araştırma yapıyorum tabi yaparken de başkaları nasıl yapıyor onu da öğrenmek istiyorum. Hiç kazanmadan 2k ya yakın harcamıştım %60'ı nı anca alabildim aldığım hesaplarda PA ile pinlediğim için shadowa kurban gitti bu ay şuanda toplam 29 lira var adsensede mesela ama bırakmıyorum.

Burada felaket tellalığı yaparak bir çok kişiyi soğutan veya uzaklaştırmak isteyen kişiler oluyor onların yorumlarını okurken terettüt etsem de tanıdığım samimiyetine güvendiğim 1-2 kişi hala bu olaylardan klasik pin to pin ile kazanmaya devam ediyor onlarla da fikir alışverişi yapıyorum mantığı oturtmak üzereyim armut piş ağzıma düş ile değirmen yürümeyeceğini de biliyorum.

Ben zaten burada bana balık verin demek istemedim bana balığı nasıl tutuyorsunuz onu merak ettiğimi söyledim yazılarınızı okudum gayet açıklayıcı şeyler var denemelere ve araştırmalara devam edeceğim.