r10 gibi bir forumda vds ile vps arasındaki farkı bilmeyen üye olduğunu sanmıyorum.

Haklı gördüğüm kısımlar var mesela mesajlarınızda: Performans..... İyi bir şekilde hazırlanmış ve karga tulumba doldurulmayan bir paylaşımlı hosting paketi düşük bütçeli vds hizmetinden daha verimli olacaktır.

Fakat; Kullanıcıya özel kaynaklar gerekiyorsa sanal sunucu en mantıklı seçim olacaktır.

Sanal sunucu alırken hosting barındırma amaçlı kullanılacaksa mutlaka işletim sisteminin ve kontrol paneli + bileşenler kullanacağı ram,işlemci,disk göz önünde olmalıdır. Gidip 1 core 1 gb ram 50 gb diskli bir sunucu alırsanız performans 0 olacaktır.

Eğer hizmet alacak kişi barındırma konusunda tecrübeli değilse yazılımcı dan veya bir bilenden fikir alarak sanal sunucu konusunda tercih yaparsa kaynak yetersizliği problemi yaşama durumu daha düşük olacaktır.

Şikayet ettiğiniz çoğu kısımda *********** kısmı dikkatimi çekti. VDS yerine VPS! bu kesinlikle doğru bir çok firma bu şekilde hizmet sağlıyor.

Tek amacı kar olan ve sanallaştırma teknoloji ile arası iyi olmayan sadece tamam sistemde 128 gb ram var lap lap böler satarız diye düşünen hatta esxi ile sanallaştırılmış linux işletim sistemine OPENVZ türevlerini kurup oradan da VPS satanlar olduğunu biliyorum/biliyoruz.

Hizmet satın alırken bazı temel araştırmalar yapmakta kullanıcının sorumluluğudur, geçmişi olan,sunduğu hizmetler hakkında yorumları olan,hizmet= fiyat politikası mantıklı firmaları tercih etmek yerine patron kafayı yedi vds 9.99 şeklinde hizmet satan bir firmayı tercih ediyorsa kaderine terk edin gitsin.