hocam 42 yaşındayım 15 yıl kadar içtim bu zıkkımı. sonra defalarca bıraktım ve tekrar başladım. yine bıraktım kafam bozuldu yine başladım. yine ve yine. en son tüp bebek yapmaya karar verince yine bıraktım. baba oldum sonra tekrar başladım. ama sigara hep aklımda tabi. zevk için içiyoruz.

ama sonra dedim ki kendi kendime. bu nasıl bir zıkkım ki beni esir alıyor. olamaz böyle birşey. ben o kadar iradesiz birimiyim. bu zıkkım nasıl benden daha güçlü olabilir. o gün bunları kafamdan geçirirken bir bıraktım pir bıraktım. yıllardır içmiyorum ve kokusunu duyunca tiksiniyorum. hatta bir cenazede arkadaş uzattı yaktım 1-2 çektim attım. o derece yani. demekki her şey beyinde bitiyor. olayı beyinde bitirmek lazım. acaba bırakmak isteyen kişi gerçekten de bırakmak istiyor mu?

o gun bu gündür sıgarayı bırakamıyorum diyenlere hep gülmüşümdür. çünkü aptallar sigarayı bırakamaz. bırakmaya tam olarak karar veremeyenler bırakamaz. sigara kim ki onun oyuncağı olacaksınız. o sizin oyuncağınız olsun. beyinde bitirin ve silip atın.