Yabancı bir forumda sattığım domainlerin parasını sürekli aracı kurum yoluyla almaktan ve %9 komisyon ödemekten gına geldiği bir an, artık yurtdışı paypal hesabı açmanın zamanının geldiğine karar verdim.
1-2 saatlik araştırmadan ve uzunca okumalardan sonra ne yalan söyleyeyim şevkim birden kırıldı. Efendim şu firmada hesap aç, kimlik yolla, adres doğrulama için belge ayarla, vpn kullan... liste uzayıp gidiyor.
Yaptıklarım şunlar:
* Bir posta yönlendirme servisinden ücretsiz UK adresi aldım.
* Paypal hesabını açtım ve adres bilgilerini girdim. Telefon olarak da o firmanın numarasını yazdım.
* Tavsiyem
@sedatyildiz; arkadaşımızın satışı olan
BU LİNKTEN 1 adet uk sim kart almanız böylece mobil doğrulamaları kolayca geçersiniz.
* Kredi kartı için kendi iş bankası debit kartımı kullandım.
* Banka hesabı doğrulama için transferwise kullandım. Direct debit aktivasyonuna izin verince kod anında emailime geldi.
* Paypal hesabım UK kayıtlı olsa da dolar hesabı açıp varsayılan hale getirdim.
* Ortalamada 25 dolar ödeme aldığımda kesinti 1,3 dolar arası oluyor.
Şu ana kadar 7 kez ödeme aldım. İlk 3 ödemem birikene dek hesapta beklettim ve banka hesabıma transfer emri verdim. Anında gönderildi. Kalan miktarları çekmeden önce 1 adet 20 dolarlık ödeme yaptım. Paypal sürekli sıkıntı çıkarıyor, kimlik ve adres doğrulama istiyor olayları benim başıma neden gelmedi bilmiyorum. 7 ödemede toplam 260 euro aldım. Sanırım rakam küçük olduğu için sorun çıkmadı.
Lütfen yurtdışı paypal hesabı deneyimlerinizi buradan paylaşın.