Kcmedia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben Türkiyeden kazandığım gelirin KDVsini almalarına ne diyebilirim ? ziyaretçi Türkiyeden girmiş ve bana para kazandırmış .. Emsal bir kanun var mı ? gönderin gönderelim ve sonuna kadar tartışalım. Garibanım bizim kafamız bazı şeylere çalışmıyor. 11 senede 200 bin liralık birikim yaptım geldin konuda ağlama dedin faturanı kes dedin. o kadar para kazanan adamın o kadar da gideri varsa garibandır. Hala borçlarımı ödüyorum bazı insanlar hayata 8-0 geriden başlayabiliyor. Empati yapmak lazım. Ordaki konuşmayı tekrar oku bence. Tartışmaya gerek yok.
ayrıca fatura kesmediğim için herhangi bir usülsüzlük cezası da kesmiyorlar. Konu açıyorum adamlar ağzını açamıyor silivri soğuk diyorlar sen hak aramaktan bahsediyorsun. Benim daha fazla ödeyecek durumum yok. Kazancımında vergilendirilmesi taraftarıyım. Ama hak hukuk çerçevesinde.
Reklam veren sana mı Ödemiş parayı? KDV kime kesiliyor? Sen İrlanda’ya neden KDV ödeyeceksin? Türkiye’de kime karşı KDV ödüyorsun? Ziyaretçinin Türk olması farkeder mi? Reklamveren zaten KDV2 olarak reklamı verirken ödüyor, sana mi ödüyor bu parayı? Peki Google aracı olduğu için sana gider kullanman için fatura kesti mi? Sonuçta o gelirin % 40 a yakın civarını Google senden kesti değil mi? Vergi memuruna diyeceksin ki madem hayali iş yapıyoruz, benden kesilen %40 ın kdvsini de gider olarak düşün. Bunları benim değil senin araştırman lazım hocam. Tartışmıyorum seninle, tekrar dediğim gibi vergini ödemekle yükümlüsün ben ödüyorsam Ali Veli ödüyorsa sen de ödemelisin. Bu konuda hem fikiriz zaten ama hakkın olandan fazlasını almalarına engel olmaya çalış diyorum.