Merhabalar Değerli büyüklerim,
Ben 19 yaşında bir yks öğrencisiyim 2-3 ayda başıma gelenleri anlatacağım uzun olabilir sanırım okumak size kalmış
İlk internette satışa başladığımda lise 2 idi başka forumda takipçi satarak başladım çok güzel işler yapmıştım araba parası bile çıkardım lakin bırakmak zorunda kaldım ailemin bu işi tehlikeli görmesi ile neyse 18 yaşıma geldiğimde Türkiye piyasasında 100₺ kazanmak yerine global ve ABD tabanlı piyasada 50₺ kazanayım benim için daha iyi diye düşünüp giyim sektörüne yöneldim ilk başta dropshiping denemelerim olduysa da tutunamadim ve kendi tedarikcimi buldum niche bir sektörde etsy Amazon hesapları actim ve 2-3 ay öncesine kadar 10 binden fazla satış ve banka hesabımda 50k küsur TL ile 19 yaşında girişimci bir genç için mükemmel bir durumda kaldım
lakin Corona kendini göstermesi ile eve tikildim herkes gibi ve sıkıntıdan ne yapacağımı bilmeyerek bu kumar illeti ile tanıştım ilk başta 10-20 kazandım ve bak ben kazanıyorum ya ne gerek var kendimi Amazon etsy vs. Ye yoruyorum diye düşünüp başladım ( Hesaplarım Suspend oldu) blackjack poker derken 10 bin TL tek ele koyar duruma geldim neyse tüm parayı kaybettim + 4700 TL annemin parasından kaybettim( İlginç bir şekilde kredi talebim onaylandı ve annemin parasını geri verdim )
Ben küllerimden doğar tekrar para kazanırım ama bu bağımlılıktan nasıl kurtulabilirim ?
Aileme söyleyip ( internette satış yaptigimdan bahsedemem kumardan çok nedense buna kızarlar diye düşünüyorum) durumu kabullenip psikolojik tedavi görmek istiyorum Faydası olur mu sizce ?
Bu arada bu Süreçte tek maddi kaybim 5000₺ kredi oldu ama manevi kaybim çok Büyük
Kumarın nasıl bir bağımlılık olduğunu birtürlü idrak edemedim. Arkadaşlarım deli gibi iddaa oynardı o da bi nevi kumar la neymiş bende bi oynayım dedim 3 lira minimum basılıyordu 3 lira bastım ₺3.75 geri aldım sonra saçma birşey deyip birdahada uğraşmadım. Bu sistem tamamen kendisinin kazanmasına göre kurulu. Bunu bile bile neden oynayım diye düşünmüyor musunuz hocam?