Siz çıldırmışsınız, mühendislik okucam diyosun gidip maaşlara bakıyosun. Neden kendi işini kurup daha farklı şeyler hedeflemiyorsun ? Gerçekten bu hayatı aylık 5k alarak yaşayabileceğini mi sanıyosun ?
Aslında kafamda kurduğum kurgu polis iken geri kalan vaktimi proje üretmeye ve proje geliştirmeyi düşünüyorum. Kuzenim çevik kuvvet biriminde 7.500 TL maaş alıyor şuan 7.500 TL alsam + kalan vakitlerimde birşeyler yapsam daha iyi bir hayat yaşarım diye düşünüyorum. Yani bilgisayar mühendisi olmak zor değil öğreniliyor falan sadece 4 yıl oku mezun ol sonra deneyimsiz işçi diye yıllarca düşük fiyatlara çalış sonra deneyimli ol 4-5-6 diye yıllarca çıksın diye rakamlar beklemek saçma geldi. Şuan kafam karışık, maaşı öne sürmemi yanlış bulanlar olmuş, ben maaş ile hayalleri satacak birisi değilim girişimci bir ruha sahibim sağlam ekonomi ile yapacağım girişimler ile zayıf ekonomi ile yapacağım girişimlerin sonuçları çok farklı olacaktır diye düşünüyorum.
Benim görüşümce : Askerlik polislik gibi meslekler maaş için olacak bir meslek değil.
Maaş için meslek istiyorsanız : Pilotluk özel üniversiteye git yıllığını şu an hatırlamıyorum ( pilotluk için puan istenmiyorsa pek bilgim yok ) sonrasında hayatını yaşa
Evet maaş işi değil gönül işi

polislik ve askerliğe olan gönül aşkımı kimse bilemez. Pilotluk yapmaktan zevk alacağım bir iş olmadığını düşünüyorum