17.06.2020
  • Blogu açalı 1 ayı geçmiş durumda. Çok fazla işi gücü bırakıp blogla ilgilenmedim. Ancak belirli aralıklarla blogu güncel tutmaya çalıştım. Şuanda blog üzerinde yayınlanmış 26 yayın bulunmakta. Bu yayınların hepsi tarafımca özgün bir şekilde hazırlandı.
  • Blog için hiç dış SEO çalışması yapılmadı. Yazılar ufaktan index almaya başladılar. Bazı yazıları dayanamayıp kendim index için yolladım ancak sonrasında karar verdim artık kendiliğinden index almasını bekleyeceğim.
  • Bu ay itibariyle ufaktan dış SEO çalışmalarına başlayacağım. Çok detaylı backlink alımları olmayacak. Bir kaç sosyal medya sitesinden backlink alımı gerçekleştireceğim. Aynı zamanda blogu beslemek için ufaktan kendi link ağımı oluşturmaya başlayacağım. Bu link ağı için yine Blogger, WordPress, Tumblr gibi sosyal ağları kullanacağım. Yani hiçbir şekilde ücretli bir işlem yaptırmayacağım.
  • Blog şuanda günde 1-2 hit getiriyor. Bazı günler hiç kimsenin girmediği de oluyor. Bloga gelen kişiler ortalama 6 dakika vakit geçiriyorlar. Bu süre şuan yazdığım yayınlar için oldukça yeterli benim için. Hemen çıkma gibi durumlar söz konusu olmuyor.
  • Hitin büyük bir çoğunlu yayınlamış olduğum basit bir yayın üzerinden geliyor. Yayın ortalama olarak 1000 kelime içeriyor. Yazıyı hazırlarken Google'ın kendi uygulaması olan "Keyword Planner" ile anahtar kelimeleri belirleyip buna göre bir yayın hazırlamıştım. Yazıları yayınlama konusunda dikkat ettiğim maddeleri şuanda burada vermeyeceğim. Ancak 100-150 kelime de bir anahtar kelime kullandığımı söyleyebilirim. Yine konuyla alakalı olarak yan anahtar kelimeleri de yazı arasına serpiştirdim. Sonuç olarak başarılı bir yayın hazırladığımı söyleyebilirim.
  • Blog için tercih ettiğim altyapı Blogger olduğundan dolayı Adsense başvurusunu beklemem gerekiyor. Bu konuda "Kazançlar" sekmesinin açık olması gerekiyor. Ancak bu sekme benim blogda açık değil. Yaptığım araştırmalar ve tecrübelerime dayanarak bunun içerik sayısı ve hit ile alakalı olmadığını söyleyebilirim. Daha çok blogun ne kadar süre açık kalması ile alakalı gibi duruyor. Bazı kaynaklarda 6 ay gibi bir süreden bahsediliyor. Bakalım bizde ne zaman açılacak?
  • 1 ay gibi bir sürede blog ile yaptığım işlemler bu kadar. Konuyu ayda bir olacak şekilde güncellemeyi planlıyorum. Belki sonraki süreçte duruma göre 2 ayda bir de güncelleyebilirim. Soru ve önerilerinizi konu altından belirterek bu projeye katkı sağlayabilirsiniz.