fatihbaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşlar,sitelerimden birisi uzun süredir büyük düşüşler yaşıyor.sitenin günlük hiti 13-14k lar dan 200-300lere kadar düştü.forumda dolaşırken bagzı konularda,rakipletin benim siteye zarar vermek için kalitesiz sitelerden bana backlink verecebilecegi filan yazıyordu.ben daha önce bu siteye 1 tane dahi backlink almadım fakat search console da farklı araçlardanda kontrol ettigimde benimle,site içerigimle dahi hiç alakası olmayan bisürü siteden benim siteme link verildigini gördüm.

moz üzerinden bu siteleri kontrol ettigimde spam score dedigi deger % 80 olan dahi var.bagzıları geçen ay açıktı,şuan siteler kapalı görülüyor hatda.

sitemin hit aldıgı kelimelerde gerilemesiyle,hitimin düşmesiyle filan alakası var mı yok mu orasını tam bilemiyorum tabi ama sormak istedigim şey şu;bu siteleri search console dan reddetmem sitem için olumlu bi adım mı olur?ve spam score kaç üzeri olursa zararlı olur,neye göre liste çıkarıp reddedeyim?
Yakın zamanda spam skore ile ilgili araştırmalarımda %25-30 üzerini disavow yapılmasını okumuştum. Bende sitelerime buna göre ayar verdim.