Birçok cevabı okudum; görüyorumda, tarihle övünerek hala hayaller dünyasında yaşayan arkadaşlarımız var...
Güzel, anlı ve şanlı bir tarihimizin olduğunu inkar etmiyorum, edemem de.
Ancak bir şeyi ayırt etmeyi bilmeliyiz. Ekonomi tarihte ki savaşlar gibi güçlenen ve kazanılan bir şey değildir.
Akıl, bilim, eğitim, fen, teknoloji ile kazanılır. Ne yazık ki bizim ülkemiz de ne bilime ne ilime önem verildiği için, İmamhatip Okullarına giderek dua, hadis vb. şeylerle vakit öldürüyoruz. (Giden arkadaşlara kesinlikle saygım sonsuz, bu benim düşüncemdir.)
Büyük olasılıkla ne kadar çok ilahiyat hocası ya da imamımız olursa o kadar çok "Kısa sürede para kazanma duası, Cüzdan Duası, Borç Ödeme Duası, Acil Para Bulma Duası" vb. saçmalıklarla beynimizi yıkayıp sizi daha çok borçlandırmayı planlıyorlar.
Keşke mantıklı şeyler için borçlandırsalar... Burası da ayrı bir vahimlik. Mesela kitap almak için borçlansak ya da bir teleskop alıp yıldızları gözlemek ve keşifler yapmak için borçlansak, ne yazık ki borçlandığımız şeyler; koltuk takımı, mutfak dolabı, kartonpiyer...
Uyanık olun, okuyun, okutun, bilin, öğrenin. Her söylenene de inanmamak gerekiyor. İyi forumlar.