Kendi kara kaplumbağam için konuşuyorum, var. Hemde fazlasıyla

Hayvan problem çözme yeteneğine sahip. Ayrıca saatleri bir şekilde ayırt ediyor. Belirli bir saate kadar uyanıp yemeğini vermez isem gelip yatak ayağında en yüksek rezonansı yaratacak yere vuruyor. Ya da orayı tırmalıyor. Gerçekten çok rahatsız edici bir şey. O noktayı nasıl çözdü, nasıl beceriyor anlamış değilim.

Ayırca bağımlılık kazanabiliyor. İstersen tonla taze sebze/meyve ver illa gelip kuru mamasından 1 tane yiyecek. Sıkıyorsa verme. Ağız tadı ve yemek zevklerine hiç girmiyorum. Şu ana kadar 3 taneye yakın besleyip doğaya salmışımdır, her birinin ayrı ağız tadı var.

İnatlaşma ve trip atma konusuna da girmiyorum. Belirli gün ve saatlerde nerede rahat uyuyabileceği konusunu da kendi çözmüş durumda. Yemin ediyorum yürümeye üşenmese evi ele geçirecek ondan korkuyorum

Neyse; hayvanlarda akıl ve düşünme yeteneği var bana göre. Çoğu tecrübe/eğitim gibi şeylerden sonra aklını kullanıyor. Sebep-sonuç ilişkisi kurabildiklerine dair tarih içerisinde yapılmış bazı deneyler var. Ama bir insan gibi kompleks düşünübiliyorlar mı asıl sorgulanması gereken o bence. Ha, çoğu insan kompleks düşünebiliyor mu o ayrı bir konu