Kız arkadaşın 29 yaşından ufak ise şahıs şirketi açmasını kesinlikle öneririm . Öyle korkulucak bişey yok . Bende yeni açtım Şahıs şirketini 250 TL ilk açma ücreti verdim.1/2 günlük işlem .
Bütün işlemleri müşavirim yaptı(farklı şehirlerdeyiz) En son evrakları topluca SGK ya götürdüm o kadar başka bişey yapmadım.
29 Yaşından ufak ise yararlanabiliceği şeyler .(İlk defa şirket açıcak ise , belli başlı şartları var)
75 Bin TL
net kara kadar gelir vergisi vermez(3 Yıl Totalde 225 Bin Tl) .
Örnek 100 Bin Tl kazanç sağladınız 15 bin tl de gider gösterdiniz .75 Bin'den muafsınız geri kalan 25 Bin - 15 Bin gider = 10 Bin Tl den gelir vergisi verirsiniz sadece . Yurt içi işlem olduğu için + Kdv
1 Sene sigortasını devlet öder.
Hiç kazanç sağlamazsanız dahi aylık şahıs şirketinizin gideri 350 TL felan .
https://www.r10.net/off-topic/234172...aliyetler.html
Konudaki 941 Tl Bağkur'u hesaba katmayın diğerlerini ödenmesi gereken işte 350 tl civarı tutuyor onlarda .
En kötü aylık 350 tl vererek 1 sene sigortası ödenmiş olur kız arkadaşınızın . Firmayı kapattıktan sonra 2.defa yararlanamıyolar çünki .
İstediği zaman kapatabilir şahıs şirketini 1/2 günlük işlem diye biliyorum onuda .
Ben 1 senelik masrafı kenara koydum 1 sene sigortam ödenir en kötü kafasıyla açtım şirketi

.