Acikcasi parladigi bir durum goremedim ben, Yurt disi freelance sitelerinde bile (benim aktif olarak calistigimda da) codeigniter cok fazla talep goren bir sey degil acikcasi.. Bir cok alanda aktif olmadigi bariz ortada codeigniter in. Freelance turde ki islerde kullanimi var onun haricinde bir is platformlarini arastirirsaniz, sirket statusundeki yerler zaten PHP artik cok tercih edilmiyor ama edenler genellikle, Symfony tercih ederler, Laravel de arkasindan gelir, tek tuk Zend yada Yii. Haricinde cok fazla detay yada rakiplerini gormezsiniz. Symfony temelinde sunulan mvc yapisi olsun proje structure olsun, su an bir cok kurumsal mimariye sahip Java, C# gibi dillerde kullanilan yapida kullanilmakta. Bu sebeple PHP tarafinda ilerleyecekseniz Symfony ve onun temelini alan Laravel gibi frameworkleri tercih etmenizi oneririm. PHP yada Laravel hayrani biri degilimdir ama Codeigniter ile Laravel yada Symfony dokumanlarina girdiginizde zaten aradaki farki rahatca hissedersiniz.
Uzun zamandır codeigniter 3 ile çalıştım hala devam ediyorum. Laravel ile de projeler yazdım laravel öyle hafife alınacak bir framework değil tr de PHP piyasası kurumsal anlamda laravel ile dönüyor benim gördüğüm kadarıyla ama codeigniter 4 bı başka olmuş yüksek seviyeli projen vs yoksa codeigniter 4 gayet güzel
Katiliyorum arkadasima. Codeigniter kullanilmaz rezalet vs bir sey degil. Yazilimci duzgunse hepsinde iyi is cikarir ama dedigi gibi, hafif basit projelerde codeigniter kullanman yada kullanmaman cok farki hissetirmez. Tr de dedigi de dogru php temelinde calisan cogu yer Laravel uzerinde calisiyor kurumsalda. Globalde Symfony hep basta olur yani biraz daha zordur ama daha saglamdir laravel e gore