Merhaba arkadaşlar, Şirket olarak yönettiğimiz bir YouTube kanalımız var,
Kanalımızdaki videolar şirketimizde çalışan arkadaşlar tarafından çekilmekte.
Geçen günlerde hiç tanımadığımız birisi "Se** Ak**" tüm videolarımıza telif atmış ve açıklamaya şunu yazmış "Videoları ben çektim, yayınlanmasına iznim yoktur." ilk videoya böyle İhtar geldi. Direkt Karşı itiraz gönderdik. YouTube'dan aldığımız cevap "Sizi anlayamadık." Bir kez daha farklı videoya aynı başlıkta ihtar geldi. Bu sefer YouTube'a çok detaylı bir şekilde yazdık. İngilizce de yazdık. (Çeviri ile değil, tercuman arkadaşımız yazdı.) Yeni direkt aynı cevabı verdiler. "Sizi anlayamadık." Neyse uğraşırken bir videoya daha telif attı ve kanalımızı kapattı. YouTube'a Kanal kapanması itiraz formundan yazdık. Aldığımız cevap otomatik olarak, anında "Kanalınız Telif hakkından kapandığı için geri açılamaz" oldu. Mahkemeye gittik ve şükür ki hızlı sonuçlandı. Kanalımızı açtılar. YouTube'a yazdık böyle böyle kanalımızı kapatıyorlar diye. Aldığımız cevap "Bu kanal şuan zaten aktif görünüyor, herhangi bir sorun yok." Daha sonra da cevap alamamaya başladık. Şimdi tekrar aynı sorun oldu, 2 Videoya daha telif atmışlar. Sanırım buna "Spam telif veya ihtar" deniliyor. Ne alıp veremedikleri var bilmiyorum. Ek olarak YouTube'a Telif atan kişinin hangi kanıtları sunduğunu sorduğumuzda da yanıt alamıyoruz.
Bize bu konuda ne yapabileceğimize dair bilgi aktarır mısınız?
ve ya, bir çözüm yoksa kanalımız kapanırsa diye videolarımızı falan yedekleyebileceğimiz bir yol söyler misiniz daha sonra farklı bir kanala yükleyebilelim diye. (Çok fazla video var manuel yapmak imkansız gibi bir şey. Otomatik bir sistem varsa ve yardımcı olursanız çok seviniriz...)
Not: Telif atan kişiye de yazdık. Hiçbir şekilde dönüş yapmıyor.