burak2yilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
JS’i öğrenmeden, JS teknolojilerine geçiş yapmamalısın. JS’den kastım event handle etmek değil. Dilin yapısını, değişken tiplerini vs. öğrenmelisin. OOP gibi metodolojileri bilmiyorsan, bunlara önem vermen lazım. NodeJS veya diğer teknolojileri daha sonra öğrenebilirsin
Tavsiyen için çok teşekkürler.Haklısınız bunun farkındayım ve ufak tefek eksiklerimi şuan tamamlamaya çalışıyorum.

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
20 yaşındaki bir adam için tercih yapmak gerekiyor mu?
Günde 1 saat react native 1 saat noje.js 1 saat laravel uğraşsan. 6 ay olmadan 3 ünü de halledersin.
20 yaşındasın hala. Kafa zehir gibi.
Ne verirsen alır.
Bir yazılımcı kendine bir alan seçip oraya hayatını adamaz.
Her 6 ayda bir yeni bir dil yeni bir framework öğrenebilirsin.
Çünkü hangisini öğrenirsen öğren hiç biri ömürlük olmayacak emin ol.
Ama önceliği react native ve js olarak ver.
Artık mobil bir dünyada yaşıyoruz. Zaten sunucu taraflı konuları php ile halledebilirsin illa laravel ihtiyacın yok.
Ama bence tercih yapmadan 3 ünü de öğrenebilirsin.
Tercih yapmak değilde hangisine öncelik verebilirim onu öğrenmek istemiştim. Bu gün node.js'i yada diğerlerini halletmiş olsam eminim başka bi uğraş bulmak isterdim. Günlük 7-8 saatleri bulan çalışmalarım oluyor. Ve öğrenciyim okuldaki dersler beni zorlamıyor. Bu işe ayıracak vaktim çok oluyor. Okul bitene dediğiniz gibi bi sıraya koyup 6 ayda 1 senede kendim için yeni şeylere atılmaya devam edeceğim. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

dnaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence bunu hedeflerin ile simetrik olarak seçmeye çalışmalısın, hangi alanda ilermek istiyorsun, öncelikle bunu tam olarak aklına çivi gibi çakmalısın sonra o yolda hangi dillerin sana lazım olduğunu görürsün ve o alanda yaşama devam edersin.
Back-end olarak daha iyi işler yapabiliyorum. Ama ilerde full stack olmanın, popüler ve global teknolojileri kullanmamın bir zararı olmaz diye düşünüyorum.