Öncelikle ülke ekonomisi berbat bu konuda hemfikiriz.Ama 2001 yılıyla da kıyaslama yapmak biraz haksızlık olur.
Halk açısından düşünürsek, 2001 krizi muhabbetine göre illa kıyaslama olacaksa buyurun.
2001 yılı altı sıfırlı yıllarımızdan, hesaplama kafa karıştırmasın diye sıfırları sildim.
2001 yılı asgari ücret - 122 TL (122 milyon) - Ekmek 0,10 TL - 1220 adet ekmek alınabiliyor.
2020 yılı asgari ücret - 2324 TL - Ekmek 1,25 TL - 1859 adet ekmek alınabiliyor.
2001 yılı - Dana kıyma 4,5 TL - 27,1 kilo alınabiliyor.
2020 yılı - Dana kıyma 50 TL - 46,48 kilo alınabiliyor.
Böyle parça parça hesaplama olmaz hocam, genel alım gücüne, insanlardaki gelecek kaygısının düzeyine vs. bakılmalı. 2000 li yıllar tam gençliğimi yaşadığım yıllar ve hayatım boyunca bu kadar hedefsiz karamsar olduğum bi dönem hatırlamıyorum. O yılarrad üniversite okudum ailemin işlerinin bozuk olduğu yıllardı ona rağmen dışarda fazla sıkıntı çekmeden okuyabildim ne yediğimde ne içtiğimde eksik vardı, şu an durumu iyi dediğin bi aille bile dışarda çocuk okutuyorsa oldukça kasıyor. Böyle ekmekmiş benzinmiş küçük altınmış bizim gibi ülkelerde hikaye, görünen rakamların altında her türlü hesap üçkağıtı dönüyor. Bu arada dünyada allah aşkına fakirleşen ülke mi var zambiya ya git onlarda 18 senede gelişti, biz bu kadar devlet kaynağının satıldığı, kredinin arşa erdiği bi dönemden sonra zaten 1220 ekmekten 1859 ekmeğe gelebilmişsek vayki vay oturup ağlayalım. Türkiye öyle şişirildiği gibi 2002-2020 arası muazzam falan büyümedi rakamlar herkese açık türkiye 1970 lerden beri böyle büyüyor hatta daha fazla büyüdüğü dönemler var, hem de özelleştirme yapmadan dibine kadar borçlanmadan.