bu bizim disiplinsizligimizden kaynaklaniyor. Ben yabancilarla calistigim icin az cok disiplin olayini ögrendim. Tabi freelance calismak zordur..
Tavsiyelerim sunlar:
1- Motivasyon kaynagi sart. Yani neden bu uygulamayi yapiyorsun? Biri seni sürekli uyarmasi lazim.. Senden beklenilmesi lazim, hadi hala hazir degil mi demesi lazim, bu da sana motivasyon vermeli.. Ya da nefret ettigin biri var, ondan kurtulmak istiyorsun bu isi yaparak (zengin olup isini terk etmek istiyorsun mesela), onun resmini koy karsina, ona inat yap.. Bu örnekler cogaltilabilir.. Seni motive edecek bir seyler bul.. Bu kaynak ic ve/veya dis kaynak olabilir. Kisiligine göre degisir.
2- Islerin hepsini göz önüne aldiginda cok büyük görünüyor. O yüzden islerini kücük parcalara ayir, ve yaptigin her parcanin karsisina tik at. Önüne bir a4 sayfali not defreri al. Ana basliklar altinda kücük tasklar olustur (milestones deniyor). Yaptikca tik at. Online sistem de kullanabilirsin ama önünde kagit olursa daha zevkli olur ve isleri tamamladigini görünce hepsini bitirmek isteyeceksin
3- Yaptiklarini insanlarla paylas. Mesela bir websitesi yapiyorsun, ara ara forumda konu ac nasil olmus diye fikir al, diger insanlar da fikirlerini söylesinler ve sen projeni gelistirip atiyorum 1-2 hafta sonra tekrar konu ac ya da eski konunu güncellestirip ilerlemelerin nasil oldugunu sor.. Bu paylasma da seni motive edecektir, cünkü senden bir seyler beklenildigini düsüneceksin ve isini tamamlamaya calisacaksin
4- focus keeper (ios icin, android icin bakabilirsin) uygulamasini yükle. bu uygulama Pomodoro teknigine göre hazirlanmis. Bu teknige göre 25 dk calis, 5 dk ara ver, ve 4 kez bu döngüyü gerceklestir sonra yarim saat-1 saat uzun bir ara var. Bu sekilde calis. Bunla ilgili cesitli websiteleri ve uygulamalar mevcut
umarim faydali olur.. kolay gelsin