CtrlInformatics adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye blockchain teknolojilerine sıcak bakan bir ülke. Üniversiteler ve teknokentler özellikle son yıllarda bu işe yatırımlar yapıyor zira şu an için blockchain teknolojileri "öncelikli araştırma alanı". Derecesini hatırlamıyorum ama üst seviyelerde. Yani blockchain "akademik olarak popüler bir konu".

Bitexen bir teknokent borsası. Whitepaper'ı okursanız aslında ileride bir kaç yönde geliştirme yapmaya çalıştıklarını görürsnüz. Yani bitexen bir AR-GE firması aslında. Deniyor, gözlüyor, geliştiriyor. Exencoin de bir deneme ve reklam tokeni aslında. Tam olarka kripto para denebilir mi tartışılır. Sonuç olarak bir süre sonra tamamen yok edilecek. Ama süreç içerisinde Türkiye'de, daha doğrusu belirli bir kesimde dijital cüzdan, djital borsa vb. kullanımına dair bir seviye oluşacak. AR-GE açısından gerçekten mantıklı hareket eden, başarılı bir şirket.

Çok ileriki bir dönemde (ki aslında dünyada 2035'in bunun için milat olması bekleniyor) Türkiye'de dijital borsalara ve kripto paralara geçecek. Zira pek çok açıdan kripto paralar devletlerin yükünü azaltıyor. Türkiye'de de bu konuda ufak ufak çalışılıyor işte.

Referans konusunda da refli bir linkten kayıt olup kimlik ve ikametgah yüklüyorsunuz. Ardından yaklaşık 100 TL civarı bir yatırım yapıyorsunuz. Bunun karşılığında da ödül olarak 5 EXEN veriyorlar. Belirli bir kullanıcı sayısından sonra (5. aşama) bu 1 EXEN'e düşecek. Şu an 4. aşamadalar. Ref linki bulmakta zorluk yaşamazsını ama bende ekleyeyim https://www.bitexen.com/?ref=13157725

Güvenilirlik konusunda ise derinlik grafiğine baktığımızda bügün için satış emirleri çok yüksek. Üç gündür kesintisiz izliyorum, ekonomist değilim ama çok ciddi yükseldi. Mesela şu an 14,35. 3 saat öncesine kadar 12 civarındaydı. Dün 9 civarındayken almamak için burun kıvırmıştım Şu an trend olduğu için biraz yükseliş yaşıyor olabilir. Net olarka konuşmak biraz zor. Firma güvenilirliği konusuna gelirsek AR-GE şirketleri çok güvenilir yapılar olmaz genelde, kendimden biliyorum Ama şu ana kadar takip ettiğim kadarıyla sorun yaşatmadılar. Açıkçası AR-Ge desteği alabilme olnakları olduğu için sorun yaşatacaklarını da sanmıyorum. Yinede çok yüksek yatırımlardan kaçınılmalı bence.