Bende niye tam tersi oldu acaba? Önce kimlik onayı istedi onayladı sonra pin gönderdi
Ben de öyle yazdım zaten hocam. Hızlıca okuyum derken gözünüzden kaçmış o kısım. 60k ingilizce siteler için öyle uçuk bir rakam değil. Elbette güzel rakam. O ana kadar aylık en yüksek kazancımdı zaten. Eğer adsense yayıncısı isen sen de bilirsin, aralık ayı (yılbaşı, Hıristiyanlarda Noel vs) epey yüksek TBM'ler veriyor adsense. Site ingilizce olunca haliyle baya baya yüksek oluyor tabii. Aralık ayından kesinleşen 42k vardı hesapta, ocakta da 18k civarı birikmişti, 16 ocakta hesap bannn..
60k paranın üstüne google çökmez çokemez 1 kişinin 60k parasına çökecek o google he maliye ne senin nede googlenin peşini bırakmaz merak etme 60k biraz gerçekdışı rakam yada sıfırı yanlilıkla koydun bilemiyorum
Ki google benim 60k parama çökecek (bu 1 aylık rakamdır % 500) ben irlandaya kadar giderim yada ayda 60k kazanan biriysem gelip buraya bu konuyu açmam
Kaldı ki değil 60k ; ayda 1, 1.5 k googleden kasanan birinin kenarda en az 2 tane adsense hesabı olur pinli sen nasıl ayda 60k kazanıp yedek hesapsız çalışıyosun çok garip
Şöyle ki; google sen başvururken sana imzalattığı sözleşme ile istediği an en ufak bahane ile seni banlama hakkını elde etmiş oluyor. Web işleri ile uğraşan kişiler de genelde bu işleri "ek iş" olrak yaptığı için, banlandığında mahkeme yolunu pek tercih etmiyor. Aslında bu forumda ferhat Kule hocam var, bi ara konuştuk onunla,hukuki süreç başlatmayı, sonra vazgeçtim, başka hesap açıp o 60k'nın acısını çıkartıcam dedim kendi kendime. Dava idi, mahkeme idi, masrafı şusu busu bizlerin uğraşabileceği şeyler değil.
60k Meselesi aylık değil, aralık ayı ve 16 günlük ocak kazancı. Yedek hesap konusuna gelince, ben bu işi amatörce yapıyorum. DNS değiştirmek, proxy vs pek anlamıyorum. Zaten halihazırda taboola ile çalışıyorum. Trafiğiğm pinterest olunca önceki gibi banlanır diye hiç adsense ile uşraşmayacaktım aslında. Sonra türkçe sitem pinterest spam yeyince bari facebook trafiğinden kazanırım diye adsense başvurusu yaptım. Daha önce adsense aldığım bir arkdaş (başka bir arkadaş için almıştım) önceki hesabın banlandığını duyunca pinsiz hesabı hediye etti. ben de hem türkçe site için hem de ingilizce site için başvurdum. Türkçe kabul olmadı, ingilizce kabul oldu. 1 ocak 2021 tarihinde işi bırakıp tamamen web işeri ile uğraşıcam, o zaman dediğin gibi, 2-3 adsense hesabım olur. Şimdi işten gelip akşamları uğraşmakla olmuyor.