Şuan için en ucuz pc toplama konusunda önereceğim sistemi söyleyeyim. Aşağı yukarı 1 ay kadar önce aldım ve beni çok yanılttı. Ben Black Desert,, CS:GO ve LoL oynayan birisiyim. Bu sistemden önce laptop kullanıyordum. Kullandığım laptoplar i7-4500u işlemci, Nvidia 940M ekran kartı, 8 GB DD4 RAM'di ve afedersin bu bahsettiğim oyunları b.ok gibi açıyordu. Tabi LoL'den bahsetmiyorum. LoL en yüksek ayarlarda 100-120FPS veriyordu. Diğer oyunlar taş çatlasın 45-50FPS veriyordu ancak düşük modda. Sonra masaüstü bilgisayar almaya karar verdim. Bütçem de düşüktü. Aşağıda sıraladığım özelliklerde almaya karar verdim.
i3-9100F (i3 der geçersiniz ama b.ok gibi performans veriyor)
NVdia 1650 Super 4GB 128 Bit Ekran Kartı
8GB DDR4 RAM
240GB Toshiba SSD
Şuan her şeyi çok hızlı ve kasmadan yapıyorum. Black Desert orta ayarlarda 100-120FPS veriyor. CS:GO en yüksek ayarlarda 70-80FPS, veriyor. LoL'ü saymıyorum bile. Geçen Assasins Creed Origins'i yükledim en yüksek ayarlarda 60-65FPS veriyor. Üstelik bu işlemci ve ekran kartının dar boğaz olayı 0.79 civarlarında. Bu kasa bana her şeyiyle 4.000TL'ye geldi. Monitör falan hariç tabi ama bütçe düşükse bunu gözüm kapalı tavsiye ederim.
Hocam yorumun ve tavsiyelerin için gerçekten çok teşekkür ederim. dikkate alacağım.