Merhaba arkadaşlar, malesef kuzenimde koronavirüs çıktı hastaneye kaldırıldı. 2 gün önce bize gelmişti. Babamla benimle ailemle temas etti. 4 aydır evden çıkmıyorduk ama böyle bir durumla karşılaştık.
Babam kronik kalp hastası, babannem var evde 90 yaşında koah hastası onlar için endişeliyim. Şuan bi belirti yok ama direkt temas vardı.
184 ü aradım durumu anlatmak için, hiç olmazsa test vs yapılsın yada yönlendirme yapılsın diye. 1 e bas 3 e bastan öteye gidemedim. EVET BİR KİŞİYE BİLE BAĞLANAMADIM KORONAVİRÜS İÇİN TELESEKRETER İLE İŞLEM YAPTIM. ŞAKA DEĞİL. SONRA EN SON SAĞLIK OCAĞINA BAŞVURUN DEYİP KAPANDI TELEFON, YANİ TELESEKRETER DEDİ. ŞOKE OLDUM AÇIKCASI. ŞUAN EVDE KENDİMİZİ KARANTİNAYA ALDIK. BEKLİYORUZ.
Hocam şu anda size yapılacak olan testin bir anlamı maalesef yok. Bu virus 2 - 3 gunluk süreçte zaten belirti göstermeyeceği gibi yapılan testlerde de negatif çıkma olasılığı yüksektir. Amacım sağlık bakanlığını veya yapılanı korumak değil yanlış anlaşılmasın. Şu an için hastaneye gidilse bile risk altında olacaksınız hastanede. o nedenle belirti gösterene kadar kendinizi ve aileinizi izole etmekte ve ateş kontrolü yapmakta fayda vardır diye dusunıyorum. Şüphelendiğiniz bir durum olunca ateş, öksürük, tat alamama vs gibi o zaman vakit kaybetmeden 112yi arasınız.
Son olarakta 184 olayında sonuna kadar haklısınız. Bant kaydı ike karşılaşmak ilgilizlik gibi geliyor bizim kültürümüzde. Bireysel olarak düşüncem telesekreter yerine, canlı kanlı bir insan tarafından, hatta olabiliyorsa psikolog tarafından da yanıtlanabilir bir sistem olması, çünkü böyle bir durumda sizi de ailenizi de fikir olarak rahatlatmak önem arz etmektedir.
Umarım hiç bir sıkıntı yaşamadan bu durumu atlatırsınız. Akrabanıza da acil şifalar dilerim. İyi aksamlar...