Hocam Merhaba öncelikle çok iyi güzel yazmışşınız saolun. Başımdan geçen bir olayı ve sonucunu bende anlatmak istiyorum Bundan 6.7 Ay önce 0850 xxx numara arayıp kredi vermek için uygunsunuz falan diyerek kart bilgilerimi doğruladı son numara ve güvenlik kodunu. İsim adresene kadar. Sonra gelen mesajdaki kodu tuşlayarak veya kart mobil şifresini kodlayarak işlemenizi gerçekleştirelim dedi. Bende içime bir şüphe düştü bilerek yanlış kodladım. Şifreniz hatalı dedi acaba doğru olabilir mi gerçekten banka mı falan diye düşündüm. Sonra bir dk dedim netten numarayı araştırdım ilgili bankanın öyle numarası yokmuş arkadaşa ulan .. . . .. . hayırdır falan sövdüm hiç cevap vermeden kapadı. İlgili ilçemin emniyet müdürlüğüne gidip polis arkadaşlarla dilekçemi yazdım. Günde 100 lerce olay oluyor. Polis kardeşimiz bana bir şey çıkmaz 5.6 ay sonra cevap gelir dedi. Ek olarak numarayı aradığımızda herhangi biri çıkmayıp dıt dıt dıt deyip kapanmaktadır. 5.6 Ay sonra dilekçe geldi. Kağıdı okuduğumda çok şaşırdım. İlgili kişi adresinizi ve bir iki kart bilginizi bilmesi çok fazla suç teşkil etmediği gibi herhangi bir dolandırılıcılık suçu olmadığı ( Yani para falan çalmadığı ) için talebim red edildi. Ama bir den fazla şikayet olursa şüpheli olarak incelenebilirmiş. Bu yüzden sizi dolandırmaya çalışan ve burada sizlerin paralarını gasp edip ürün teslim etmeyen arkadaşlara ilgili polis merkezine giderek şikayetçi olabilirsiniz. Red olsa bile , Bu bir sonraki şikayetçi olan arkadaşın işini kolaylaştıcaktır. Savcılık daha kolay dava açacaktır. Bilginize